Piščančji zrezki v smetanovi omaki s parmezanom so odličen način uporabe piščančjega mesa. Piščanec ima različne dele mesa, vsak s svojimi lastnostmi. Prsa so...
Smetanova čebulna omaka je dober prijatelj ob različnih mesnih jedeh, vanjo pa lahko namakamo tudi zelenjavo, narezano na palčke, jo uživamo ob pire krompirju,...
Okusno začinjeni fileji lososa, pečeni v ponvi, so sočni in mehki ter s hrustljavo skorjico. Spremlja jih čudovita smetanova omaka s pridihom limone in...
Golaž iz lisičk je sezonska jed, polna okusov. Lisičke so izjemno priljubljene med nabiralci gob, njihov poseben, grenko sladki okus pa navdušuje vse ljubitelje...
Grahova omaka s smetano – nežna, kremasta in polna svežine je tista pomladna priloga, ki vedno navduši. Mehki zeleni grah v svilnati smetanovi omaki...
Mavrahi so izjemno okusne gobe, ene redkih, ki jih nabiramo spomladi. Še posebej radi jih imamo v smetanovi omaki.
Sestavine za mavrahe v smetanovi omaki
1/2...
Kremna in okusna rižota je še ena klasika italijanske kuhinje, ki nas bo navdušila.
Sestavine
400 g riža za rižote800 g kozic100 ml smetane za kuhanje50...
Jesenska poslastica, juga iz buče, malo popraženih kruhovih kock in bučnega olja.
Sestavine
1 kg očiščene buče1 liter vode ali bistre juhe1 velika čebula2 stroka česna180...