Zelenjavne jedi
Praženi turki (gobani)
Julijana -
Praženi turki odišavijo prostor in so balzam za brbončice. Tokrat smo jih pražili. Sestavine za pražene turke (gobane) 1/2 kg svežih turkov (gobanov) 1 žlica masla 1 manjšo...
Testenine in rižote
Riž z grahom
Riž z grahom je okusna in hitro narejena klasična priloga, uporabna z več glavnimi jedmi. Sestavine 200 g riža200 g kuhanega graha1 čebula5 žlic oljapeteršilj popersoljušna...
Priloge
Nasitna blitva s krompirjem
Blitva s krompirjem je sočna in domala obvezna priloga zraven rib. Sestavine 1 kg krompirja1 kg blitve5 žlic olja1 čebula3 stroki česnasolpoper https://znam.si/recepti-in-hrana/morske-jedi-ribe/postrvi-na-zaru/ Postopek 1Blitvo očistimo in jo kuhamo...
Priloge
Čemažev pire
Julijana -
Za vse ljubitelje čemaža smo pripravili odličen čemažev pire, ki se najbolje druži s svinjino. Sestavine za čemažev pire 500 g surovega, olupljenega krompirja 20-25 čemaževih listov sol poper 1...
Sladice in sadje
Ješprenova kaša
Nekoliko pozabljeno živilo, ki ga je vredno vključiti v našo prehrano, saj vsebuje veliko vitaminov in mineralov, kot so kalij, kalcij in magnezij ter...
Kruh in testo
Spomladanska fokača
Spomladanska fokača je nekaj tako dobrega, če se malo potrudimo z okrasitvijo, pa tudi lepega. Fokača ni pica, pa niti kruh ne, je mehka dišeča...