Ozimnica
Marelična marmelada z rumom
Marelična marmelada z rumom je izboljšana marelični marmelada, ki jo skuhamo sami. Lahko ji dodamo veliko različnih dodatkov, od cimeta, vanilje, ingverja, klinčkov in...
Ozimnica
Sušenje paradižnikov
Pomodori secchi ali sušeni paradižniki prihajajo z juga Italije, kjer jih sušijo na soncu. Uporabimo jih lahko v omakah za testenine, na obloženih kruhkih,...
Ozimnica
Marmelada iz bezgovih jagod
Alenka -
Bezgove jagode so izjemno zdravilne, ljudje pa lahko njihove koristne sestavine uživamo šele, ko jih primerno obdelamo. Ne zobajmo svežih jagod, v obliki marmelade...
Ozimnica
Vložene breskve
Za najboljše vložene breskve izberemo zrele, po možnosti domače breskve, čvrste in polnega okusa. Sestavine za vložene breskve 2 kg breskev 800 ml vode 350 g sladkorja 1 neškropljena...
Ozimnica
Stročji fižol v slanici
Če nam ostaja stročji fižol, ali na kratko fižoleti, ga lahko enostavno vložimo v slanico in čez zimo uporabimo v različnih solatah, omakah, zelenjavnih...
Napitki
Višnjev sirup
Navedene količine zadoščajo za dva litra sirupa. Višenj ne koščičimo, ampak jih samo dobro operemo. Višnjev sirup naredimo v sokovniku po naslednjem postopku. Sestavine 1,2 kg...
Ozimnica
Figova marmelada brez sladkorja
Figova marmelada brez sladkorja je odlična alternativa klasični figovi marmeladi, ki vsebuje veliko sladkorja. Sestavine za figovo marmelado brez sladkorja 2 kg zrelih fig 1 neškropljeno,...
Ozimnica
Jagodna marmelada brez sladkorja
Če izberemo jagode, ki so zrele in dišeče, bo prav takšna tudi naša jagodna marmelada. Sestavine 1 kg zrelih jagod2 kisla jabolkasok 1/2 limone10 datljev (po...
Ozimnica
Bučkin kompot
Bučkin kompot je okusna in osvežujoča jed, ki jo lahko pripravite iz bučk. Zdravilna vrednost: Bučke so bogate z vlakninami, vitamini in minerali, vključno z...
Ozimnica
Domača šalša in kako jo naredimo
Avgust je mesec zrelih paradižnikov in kuhanja šalše, kot na Primorskem rečemo paradižnikovi mezgi. Glede priprave šalše bi lahko rekli: kolikor družin, toliko receptov....