Odlična torta, ki ima tako preprost, a tako dober okus. Jabolčna torta vas ne bo razočarala.
Sestavine za jabolčno torto
- 4 jajca
- 200 g sladkorja
- 250 g mascarponeja
- 200 g moke
- 16 g pecilnega praška
- 4 srednje debela jabolka
- 3 ščepce cimeta
Postopek
1Penasto umešamo jajca in sladkor, dodamo mascarpone. Vse skupaj temeljito premešamo, nato počasi dodajamo moko in pecilni prašek.
2V dobro premešano gladko maso dodamo na drobno narezane koščke dveh jabolk ter cimet (2 ali 3 ščepce, količina cimeta je odvisna od tega, kakšen ljubitelj cimetovega okusa smo). Premešamo in vse skupaj stresemo v okrogli pekač premera 26 cm, ki smo ga predhodno namazali z maslom in dno malce pomokali.
3Jabolki olupimo in ju narežemo na tanke rezine oziroma krhlje. V krogu jih naložimo po vrhu testa, jih potresemo z mešanico sladkorja in cimeta, damo v pečico in pečemo 40-45 minut na 180 °C.