DomovOZNAKEOzimnica

ozimnica

Vlaganje sadja in zelenjave

Vlaganje sadja in zelenjave je dobro znana veščina ohranjanja plodov narave za čase, ko narava počiva. Za konzerviranje sta kis in sol bistvena. V...

3 načini za steriliziranje kozarcev za vlaganje

Tukaj so 3 načini za steriliziranje kozarcev za vlaganje in tudi pripadajočih pokrovčkov. Zagotovo je to znanje, ki ga potrebujemo. Kozarci za vlaganje so...

Vložena cvetača v oljčnem olju

Vložena cvetača v oljčnem olju je odličen način shranjevanja domače zelenjave. Sestavine 5 glav cvetače 5 strokov česna 2 l kisa za vlaganje 6 l vode sol poper (v zrnju) oljčno...

Vložen češnjev paradižnik

Nam se zdi fantastično, da lahko vložen češnjev paradižnik uporabimo tudi v zimskem času, kaj pa vam? Sestavine 0,5 kg češnjevih paradižnikov 2 dl kisa 3 dl...

Vložen sataraš

Vložen sataraš je lahko odlična ozimnica. Prihrani nam čas, ko pozimi nimamo ideje, kaj bi jedli. Uživamo lahko hladnega kot solato ali pa ga,...

Omaka iz zapečenega češnjevega paradižnika

Sezonska omaka iz zapečenega češnjevega paradižnika, ki se prilega zraven testenin, mesa in še česa. Sestavine 500 g češnjevega paradižnika 1 čebula 4 stroki česna 1 steblo zelene 1 korenje oljčno...

Vložene kumare za solato

Vložene kumare za solato so odlična rešitev za shranjevanje, ko je kumar v izobilju. Ker imamo radi kumarično solato skozi celo leto, smo jih...

Marmelada iz rdečega ribeza

Rdeči ribez je eden izmed najbolj priljubljenih sadežev za pripravo osvežujočih marmelad. Njegova naravna kislost in bogat okus se odlično ujameta s sladkorjem, kar...

Marelična marmelada z rumom

Naš recept za marelično marmelado z dodatkom ruma bo prava poslastica za vaše brbončice. Ta domača marmelada združuje sočne marelice s prijetno noto ruma,...

Marmelada iz murv

Kot otroci smo murvo jedli pri sosedovih in prihajali domov z modrimi usti. Danes pa iz murve kuhamo marmelado. Sestavine za marmelado iz murv 1 melona 1...

Ne spreglejte