DomovOZNAKEOzimnica

ozimnica

Marelična marmelada z rumom

Marelična marmelada z rumom je izboljšana marelični marmelada, ki jo skuhamo sami. Lahko ji dodamo veliko različnih dodatkov, od cimeta, vanilje, ingverja, klinčkov in...

Sušenje paradižnikov

Pomodori secchi ali sušeni paradižniki prihajajo z juga Italije, kjer jih sušijo na soncu. Uporabimo jih lahko v omakah za testenine, na obloženih kruhkih,...

Marmelada iz bezgovih jagod

Bezgove jagode so izjemno zdravilne, ljudje pa lahko njihove koristne sestavine uživamo šele, ko jih primerno obdelamo. Ne zobajmo svežih jagod, v obliki marmelade...

Vložene breskve

Za najboljše vložene breskve izberemo zrele, po možnosti domače breskve, čvrste in polnega okusa. Sestavine za vložene breskve 2 kg breskev800 ml vode350 g sladkorja1 neškropljena...

Stročji fižol v slanici

Če nam ostaja stročji fižol, ali na kratko fižoleti, ga lahko enostavno vložimo v slanico in čez zimo uporabimo v različnih solatah, omakah, zelenjavnih...

Višnjev sirup

Navedene količine zadoščajo za dva litra sirupa. Višenj ne koščičimo, ampak jih samo dobro operemo. Višnjev sirup naredimo v sokovniku po naslednjem postopku. Sestavine 1,2 kg...

Figova marmelada brez sladkorja

Figova marmelada brez sladkorja je odlična alternativa klasični figovi marmeladi, ki vsebuje veliko sladkorja. Tukaj je nekaj zanimivosti o figovi marmeladi brez sladkorja: Zdrava alternativa:...

Jagodna marmelada brez sladkorja

Če izberemo jagode, ki so zrele in dišeče, bo prav takšna tudi naša jagodna marmelada. Sestavine 1 kg zrelih jagod2 kisla jabolkasok 1/2 limone10 datljev (po...

Bučkin kompot

Bučkin kompot je okusna in osvežujoča jed, ki jo lahko pripravite iz bučk. Zdravilna vrednost: Bučke so bogate z vlakninami, vitamini in minerali, vključno z...

Domača šalša in kako jo naredimo

Avgust je mesec zrelih paradižnikov in kuhanja šalše, kot na Primorskem rečemo paradižnikovi mezgi. Glede priprave šalše bi lahko rekli: kolikor družin, toliko receptov....

Ne spreglejte