Sladice in sadje
Rdeči ribez – ščiti ožilje in kosti
Alenka -
Rdeči ribez že od davnih časov krasi naše vrtove, a je veliko več kot le okrasni grm. Vsebuje številne koristne sestavine ter ga pogosto...
Sladice in sadje
Slive – rešujejo prebavo, krepijo srce in kosti
Slive so zagotovo med najbolj razširjenimi drevesnimi vrstami na svetu. Najbolj okusne so, če jih konzumiramo sveže, naravnost z drevesa. Zanimivo pa je, da...
Zelenjavne jedi
Kalčki – vitaminske bombe
Kalčki so vitaminsko-mineralne bombe, poznane v prehrani in tudi v zdravljenju že več kot pet tisoč let. V deželah na Vzhodu jih uporabljajo še...
Uporabni nasveti
Sezam – zaveznik telesa in kože
Sezam nosi znanstveno ime Sesamum indicum in je enoletna rastlina, ki jo gojijo predvsem v Aziji in Afriki, je pa njena domovina sicer Indija....
Priloge
Goriški radič
Alenka -
Goriški radič nosi še eno ime - regut in najbolje uspeva na poljih med Sočo in Vipavo. Najbolj znan je sukenski regut ali solkanski...