DomovOZNAKEOmaka

omaka

Koleraba v omaki

Koleraba v omaki je jesensko-zimska jed na žlico. Rumena koleraba je sladko-slanega okusa. Je zelo zdrava in vsebuje malo kalorij. Izvrstno se poda k...

Bešamel omaka – gosta

Gosta bešamel omaka je primerna kot dodatek jedem in tudi za gratiniranje, na primer lazanje. Sestavine za bešamel omako - gosto 50 g masla 70-80 g moke 1...

Ostrige v šampanjski omaki

Ostrige v šampanjski omaki s šalotko in rumenjaki - je lahko še kaj boljšega? Sestavine 24 ostrig 180 g masla 375 ml šampanjca ali drugega suhega penečega vina 4...

Pečen piščanec v jogurtovi omaki

Pečen piščanec v jogurtovi omaki je ustvarjen za vse, ki imate radi piščanca in jogurt. Piščanec se namreč marinira v jogurtu, kar mu da...

Tahini

Tahini je okusna, kremasta pasta, ki se veliko uporablja v indijski kuhinji. Zagotovo poznate falafel, katerega obvezen dodatek je ravno tahini. Lahko ga kupimo,...

Žajbljeva omaka

Žajbljeva omaka je preprosta omaka, ki jo lahko ponudimo k njokom, testeninam, rižu, kuskusu, kamutu, ajdovi ali proseni kaši. Z malo domišljije lahko s...

Omaka iz zapečenega češnjevega paradižnika

Sezonska omaka iz zapečenega češnjevega paradižnika, ki se prilega zraven testenin, mesa in še česa. Sestavine 500 g češnjevega paradižnika 1 čebula 4 stroki česna 1 steblo zelene 1 korenje oljčno...

Paradižnikova omaka z baziliko

Paradižnikova omaka z baziliko je klasična kombinacija okusov, ki so jo ljubili že naši predniki. Ta preprosta, a bogata omaka je srčika številnih italijanskih...

Paradižnikova omaka

Omaka s paradižnikom je primerna za testenine in prilogo kar tako. Sestavine 1/2 kg zrelih paradižnikov3 žlice paradižnikove mezge1 čajna žlička sladkorja1 žlica mokejušna osnovasolcimetklinčki1 jabolkoolje Postopek 1V...

Grah v smetanovi omaki

Ta priloga se odlično poda k pečenemu mesu, testeninam, krompirju ali kot priloga k kruhu. Sestavine za grah v smetanovi omaki 500 g kuhanega graha (lahko...

Ne spreglejte