Jedi na žlico
Koleraba v omaki
Julijana -
Koleraba v omaki je jesensko-zimska jed na žlico. Rumena koleraba je sladko-slanega okusa. Je zelo zdrava in vsebuje malo kalorij. Izvrstno se poda k...
Priloge
Bešamel omaka – gosta
Gosta bešamel omaka je primerna kot dodatek jedem in tudi za gratiniranje, na primer lazanje. Sestavine za bešamel omako - gosto 50 g masla 70-80 g moke 1...
Morske jedi / ribe
Ostrige v šampanjski omaki
Ostrige v šampanjski omaki s šalotko in rumenjaki - je lahko še kaj boljšega? Sestavine 24 ostrig 180 g masla 375 ml šampanjca ali drugega suhega penečega vina 4...
Mesne jedi
Pečen piščanec v jogurtovi omaki
Pečen piščanec v jogurtovi omaki je ustvarjen za vse, ki imate radi piščanca in jogurt. Piščanec se namreč marinira v jogurtu, kar mu da...
Priloge
Žajbljeva omaka
Aglaja -
Žajbljeva omaka je preprosta omaka, ki jo lahko ponudimo k njokom, testeninam, rižu, kuskusu, kamutu, ajdovi ali proseni kaši. Z malo domišljije lahko s...
Priloge
Omaka iz zapečenega češnjevega paradižnika
Sezonska omaka iz zapečenega češnjevega paradižnika, ki se prilega zraven testenin, mesa in še česa. Sestavine 500 g češnjevega paradižnika 1 čebula 4 stroki česna 1 steblo zelene 1 korenje oljčno...
Priloge
Paradižnikova omaka z baziliko
Julijana -
Paradižnikova omaka z baziliko je klasična kombinacija okusov, ki so jo ljubili že naši predniki. Ta preprosta, a bogata omaka je srčika številnih italijanskih...
Priloge
Paradižnikova omaka
Omaka s paradižnikom je primerna za testenine in prilogo kar tako. Sestavine 1/2 kg zrelih paradižnikov3 žlice paradižnikove mezge1 čajna žlička sladkorja1 žlica mokejušna osnovasolcimetklinčki1 jabolkoolje Postopek 1V...
Priloge
Grah v smetanovi omaki
Ta priloga se odlično poda k pečenemu mesu, testeninam, krompirju ali kot priloga k kruhu. Sestavine za grah v smetanovi omaki 500 g kuhanega graha (lahko...