DomovOZNAKEOmaka

omaka

Tatarska omaka z belim vinom

Domača tatarska omaka je francoskega izvora in predvsem odlična, zanjo pa potrebujemo le nekaj sestavin. Osnovo predstavljata majoneza in kisle kumarice. Izberimo tudi dobro...

Omaka z oreščki

Omaka z oreščki, v katero dodamo olupljene mandlje, rdečo papriko, paradižnik in feferon ter še vinski kis, je posebna omaka za posebne priložnosti, ko...

Omaka s hrenom in kislo smetano

Omaka s hrenom in kislo smetano ne sme manjkati zraven šunke in ostalih dobrot. Hren je zdrav, očisti nam telo in prežene viruse, s...

Milanska omaka

Milanska omaka oziroma omaka po milansko je ena osnovnih omak, ki jih uporabljamo kot preliv za testenine. Milanska omaka, znana tudi kot "Sugo alla...

Zelenjavna omaka

Zelenjavna omaka iz sladke rdeče in ostre paprike, paradižnika in špinače se lahko postreže ob domala vsaki jedi. Lepo narezana zelenjava bo jedi tudi...

Česnova omaka

Česnova omaka se prileže k domala vsakemu pečenemu ali kuhanemu mesu, a tudi k zelenjavi. Uporabili smo celo glavo zdravega, domačega česna, v omaki...

Hrenova omaka z vinskim kisom

Hrenova omaka z vinskim kisom je tista, ki ne sme manjkati zraven šunke, kot primerna sopotnica pa spremlja tudi piščanca, govedino in še krompir....

Omaka z drobnjakom

Omaka z drobnjakom je ravno prav gosta in močna, da je odlična priloga tako mesnim kot zelenjavnim jedem. Potrebujemo le maslo in moko, mleko...

Gorčična omaka

Gorčična omaka je ustvarjena za družbo k mesu, ribam in še marsikje. Ima pravo mero pikantnosti in bogat okus, ki prebudil brbončice. Priprava gorčične...

Guacamole omaka

Guacamole omaka iz avokada in paradižnika, ki ne sme manjkati zraven tortilj in še kje. Sestavine 2 olupljena zrela avokada2 olupljena paradižnika6 mladih čebulic1-2 feferona2 žlici...

Ne spreglejte