DomovOZNAKEJajca

jajca

Kako najlažje olupiti jajce

Lupljenje kuhanega jajca ima svoje pasti, mi pa več načinov, kako se jim izogniti in hitro olupiti jajce. Za začetek povejmo, da je lažje...

Biskvit brez glutena

Biskvit brez glutena, narejen iz ajdove moke, vam bo po tem receptu zagotovo uspel. Ajda pravzaprav botanično ni žito in zato tudi nima glutena....

Janeževi upognjenci

Janež je začimba, ki ima tudi zdravilne lastnosti, pomaga pri lajšanju želodčnih težav in pri zaprtju. Z dodatkom janeža si specimo te krhke, dišeče...

Snežne kepe v vaniljevi kremi

Snežne kepe v vaniljevi kremi poznajo v veliko državah pod različnimi imeni. V Franciji se imenuje île flottante (plavajoči otok), za Nemci je Schnee-Eier (snežno jajce),...

Gorenjska prata

Gorenjska prata je tradicionalna jed, ki jo na Gorenjskem pripravijo za veliko noč in jedo s šunko in hrenom. Sestavine 600 g suho prekajene vratovine800 g...

Ocvrte ribje palčke

Zmrznjene ribje palčke velikokrat ponujamo otrokom, pa sploh vemo kaj je v njih? Po navadi vsebujejo manj kot 70% ribjega mesa, ostalo so pa...

Regratova solata s šunko

Regratova solata s šunko je nasitna, lahko jo jemo za kosilo ali večerjo. https://znam.si/recepti-in-hrana/priloge/regratov-pesto/ Sestavine za regratovo solato s šunko velika skleda opranega regrata 150 g šunke...

Prežganka

Juha, ki smo jo pogosto jedli v otroštvu. Sestavine za prežganko 2 žlici masla 3 žlice moke 2 jajci 1,2 l vode 1 žlička mlete kumine 1 žlička česna v prahu sol poper 2...

Tatarska omaka z domačo majonezo

Z doma pripravljeno majonezo bo tatarska omaka veliko okusnejša. Sestavine Majoneza 2 rumenjaka150 ml sončničnega olja150 ml domačega oljčnega olja1 žlička gorčice1/2 žličke limoninega soka Tatarska omaka 1/2 žlice...

Umešana jajca z divjimi šparglji

Umešana jajca z divjimi šparglji so okusna jed, tako enostavna za pripravo, da nam bo vzela samo 10 minut. Seveda ne štejemo ur, ko...

Ne spreglejte