Janež je začimba, ki ima tudi zdravilne lastnosti, pomaga pri lajšanju želodčnih težav in pri zaprtju. Z dodatkom janeža si specimo te krhke, dišeče...
Snežne kepe v vaniljevi kremi poznajo v veliko državah pod različnimi imeni. V Franciji se imenuje île flottante (plavajoči otok), za Nemci je Schnee-Eier (snežno jajce),...
Gorenjska prata je tradicionalna jed, ki jo na Gorenjskem pripravijo za veliko noč in jedo s šunko in hrenom.
Sestavine
600 g suho prekajene vratovine800 g...
Regratova solata s šunko je nasitna, lahko jo jemo za kosilo ali večerjo.
https://znam.si/recepti-in-hrana/priloge/regratov-pesto/
Sestavine za regratovo solato s šunko
velika skleda opranega regrata
150 g šunke...
Juha, ki smo jo pogosto jedli v otroštvu.
Sestavine za prežganko
2 žlici masla
3 žlice moke
2 jajci
1,2 l vode
1 žlička mlete kumine
1 žlička česna v prahu
sol
poper
2...
Z doma pripravljeno majonezo bo tatarska omaka veliko okusnejša.
Sestavine
Majoneza
2 rumenjaka150 ml sončničnega olja150 ml domačega oljčnega olja1 žlička gorčice1/2 žličke limoninega soka
Tatarska omaka
1/2 žlice...