Priloge
Kako najlažje olupiti jajce
Alenka -
Lupljenje kuhanega jajca ima svoje pasti, mi pa več načinov, kako se jim izogniti in hitro olupiti jajce. Za začetek povejmo, da je lažje...
Kruh in testo
Biskvit brez glutena
Biskvit brez glutena, narejen iz ajdove moke, vam bo po tem receptu zagotovo uspel. Ajda pravzaprav botanično ni žito in zato tudi nima glutena....
Sladice in sadje
Janeževi upognjenci
Janež je začimba, ki ima tudi zdravilne lastnosti, pomaga pri lajšanju želodčnih težav in pri zaprtju. Z dodatkom janeža si specimo te krhke, dišeče...
Sladice in sadje
Snežne kepe v vaniljevi kremi
Snežne kepe v vaniljevi kremi poznajo v veliko državah pod različnimi imeni. V Franciji se imenuje île flottante (plavajoči otok), za Nemci je Schnee-Eier (snežno jajce),...
Mesne jedi
Gorenjska prata
Gorenjska prata je tradicionalna jed, ki jo na Gorenjskem pripravijo za veliko noč in jedo s šunko in hrenom. Sestavine 600 g suho prekajene vratovine800 g...
Morske jedi / ribe
Ocvrte ribje palčke
Zmrznjene ribje palčke velikokrat ponujamo otrokom, pa sploh vemo kaj je v njih? Po navadi vsebujejo manj kot 70% ribjega mesa, ostalo so pa...
Priloge
Regratova solata s šunko
Regratova solata s šunko je nasitna, lahko jo jemo za kosilo ali večerjo. https://znam.si/recepti-in-hrana/priloge/regratov-pesto/ Sestavine za regratovo solato s šunko velika skleda opranega regrata 150 g šunke...
Jedi na žlico
Prežganka
Juha, ki smo jo pogosto jedli v otroštvu. Sestavine za prežganko 2 žlici masla 3 žlice moke 2 jajci 1,2 l vode 1 žlička mlete kumine 1 žlička česna v prahu sol poper 2...
Priloge
Tatarska omaka z domačo majonezo
Z doma pripravljeno majonezo bo tatarska omaka veliko okusnejša. Sestavine Majoneza 2 rumenjaka150 ml sončničnega olja150 ml domačega oljčnega olja1 žlička gorčice1/2 žličke limoninega soka Tatarska omaka 1/2 žlice...
Zelenjavne jedi
Umešana jajca z divjimi šparglji
Umešana jajca z divjimi šparglji so okusna jed, tako enostavna za pripravo, da nam bo vzela samo 10 minut. Seveda ne štejemo ur, ko...