Priloge
Jajčni preliv za solate
Ko si zaželite še nekaj več. Sestavine 2 trdo kuhani jajcisok limonesok čebule ali pol žličke nastrgane čebule1 žlička sesekljanih kaper2 žlici vinskega kisa1 žlička gorčice1...
Priloge
Vojvodinjin krompir (pommes duchesse)
Vojvodin krompir ali v originalu (pommes duchesse) najdemo v meniju številnih pariških restavraci. Zelo enostavno ga lahko naredimo tudi doma, je odlična priloga slavnostnim...
Priloge
Kruhovi svaljki
Pri nas sicer manj znana priloga, v sosednji Italiji jo pa poznajo pod imenom Capunsei. Sestavine 500 g suhega kruha 2 jajci 50 g masla 25 g sveže naribanega...
Priloge
Pirhi v čebulnih olupkih
Jajca pobarvana s čebulnimi olupki so najbolj klasični velikonočni pirhi in verjetno tudi eni najlepših, ki so jih delale že naše babice. Slovenija je znana...
Priloge
Vražja jajca
Vražja jajca so z rumenjaki in začimbami nadevana trdo kuhana jajca, ki jih poznamo tudi kot deviled eggs in ruska jajca. Pripravimo jih lahko...
Priloge
Velikonočna jajca za najmlajše
Trdo kuhana jajca, s katerimi lahko popestrimo velikonočno mizo, pripravimo lahko skupaj z našimi otroki, ki jih bodo zelo veseli. Sestavine Zajček 2 jajci 4 semena črnega sezama,...
Testenine in rižote
Špageti z regratom
Špageti z regratom »tipo carbonara« ne morejo biti preprostejši za pripravo. Regrat s svojim rahlo grenkim okusom, tvori popolno kombinacijo s sladkim okusom mlade...
Priloge
Trdo kuhano jajce
Jajca lahko kuhamo v treh različnih stopnjah: mehko, poltrdo (voščeno mehko) in trdo. Vse je seveda odvisno od časa kuhanja. Pri mehko kuhanih jajcih...
Sladice in sadje
Metrski piškoti
Kdo se ne spomni tek krhkih, dišečih piškotov, ki so jih včasih pekle naše babice in mame. Metrski piškoti so se delali kar z...
Priloge
Solata iz divjih in gojenih špargljev
Ta solata iz divjih in gojenih špargljev je odlična predjed ali priloga k mesu oziroma kuhani šunki. Sestavine za solato iz divjih in gojenih špargljev 500...