DomovOZNAKEJajca

jajca

Jajčni preliv za solate

Ko si zaželite še nekaj več. Sestavine 2 trdo kuhani jajcisok limonesok čebule ali pol žličke nastrgane čebule1 žlička sesekljanih kaper2 žlici vinskega kisa1 žlička gorčice1...

Vojvodinjin krompir (pommes duchesse)

Vojvodin krompir ali v originalu (pommes duchesse) najdemo v meniju številnih pariških restavraci. Zelo enostavno ga lahko naredimo tudi doma, je odlična priloga slavnostnim...

Kruhovi svaljki

Pri nas sicer manj znana priloga, v sosednji Italiji jo pa poznajo pod imenom Capunsei.  Sestavine 500 g suhega kruha 2 jajci 50 g masla 25 g sveže naribanega...

Pirhi v čebulnih olupkih

Jajca pobarvana s čebulnimi olupki so najbolj klasični velikonočni pirhi in verjetno tudi eni najlepših, ki so jih delale že naše babice. Slovenija je znana...

Vražja jajca

Vražja jajca so z rumenjaki in začimbami nadevana trdo kuhana jajca, ki jih poznamo tudi kot deviled eggs in ruska jajca. Pripravimo jih lahko...

Velikonočna jajca za najmlajše

Trdo kuhana jajca, s katerimi lahko popestrimo velikonočno mizo, pripravimo lahko skupaj z našimi otroki, ki jih bodo zelo veseli. Sestavine Zajček 2 jajci 4 semena črnega sezama,...

Špageti z regratom

Špageti z regratom »tipo carbonara« ne morejo biti preprostejši za pripravo. Regrat s svojim rahlo grenkim okusom, tvori popolno kombinacijo s sladkim okusom mlade...

Trdo kuhano jajce

Jajca lahko kuhamo v treh različnih stopnjah: mehko, poltrdo (voščeno mehko) in trdo. Vse je seveda odvisno od časa kuhanja. Pri mehko kuhanih jajcih...

Metrski piškoti

Kdo se ne spomni tek krhkih, dišečih piškotov, ki so jih včasih pekle naše babice in mame. Metrski piškoti so se delali kar z...

Solata iz divjih in gojenih špargljev

Ta solata iz divjih in gojenih špargljev je odlična predjed ali priloga k mesu oziroma kuhani šunki. Sestavine za solato iz divjih in gojenih špargljev 500...

Ne spreglejte