DomovOZNAKEGobe

gobe

Rumena griva (Ramaria flava)

Rumena griva je pri nas najbolj poznana in razširjena med grivami. Grive imajo trosnjake grmičasto razrasle ali pa rastejo iz zemlje v obliki betičev...

Vložene štorovke

Štorovke so pogojno užitne gobe, primerne za vlaganje v kisu. Včasih so jih predvsem revni kmetje množično vlagali in z njihovo pomočjo lažje prebrodili...

Prava štorovka (Armillaria mellea)

Štorovke so med gobarji izjemno priljubljene gobe, so precej pogoste in jih je enostavno nabirati. Vseeno pa velja, da moramo gobe dobro poznati, da...

Užitna sirovka (Lactarius deliciosus)

Užitna sirovka spada med mlečnice. To so srednje velike gobe lističarke in jih prepoznamo po tem, da se iz mesa, če jih ranimo, izteka...

Zimska kolobarnica (Tricholoma portentosum)

Kolobarnice so večje, močnejše in markantne gobe lističarke. Med vsemi kolobarnicami je najbolj priljubljena zimska kolobarnica, ki je precej razširjena tudi pri nas. Ime: zimska...

Knežja mušnica (Amanita caesarea)

Mušnice so izjeme v več pogledih - nekatere med njimi so izjemo strupene, nekatere izjemno lepe, užitne pa izjemno okusne. Med njimi kraljuje knežja...

Koruzni žganci z gobami

Koruzni žganci z gobami so nasitna in nadvse okusna jed. Potrebujemo sveže gobe in koruzno moko, z dodatkom masla in ostalih sestavin pa ustvarimo...

Golaž z mesom in gobami

Golaž z mesom in gobami je izpopolnjena različica golaža, ki bo teknila vsem ljubiteljem gob, saj prepriča s fantastično mešanico okusov na enem krožniku. Sestavine...

Omleta z lisičkami in šunko

Omleta z lisičkami in šunko je nekaj najboljšega, kar lahko da narava. Lisičke so znane in cenjene zaradi svojega odličnega okusa, ko pa jim...

Ražnjiči z gobami

Ražnjiči z gobami, slanino in telečjimi jetrci so harmonija okusov, ki jo ponudimo na palčkah. Čebula in paprika iz ražnjičev izvabita še boljši okus,...

Ne spreglejte