Zelenjavne jedi
Golaž iz lisičk
Golaž iz lisičk je sezonska jed, polna okusov. Lisičke so izjemno priljubljene med nabiralci gob, njihov poseben, grenko sladki okus pa navdušuje vse ljubitelje...
Jedi na žlico
Francoska čebulna juha
Francoska čebulna juha z belim kruhom in parmezanom je juha, ki ogreje dušo in telo. Sestavine 60 g masla 1 kg rumene čebule 1,25 l telečje jušne osnove sol poper srednje...
Priloge
Ocvrti čebulni obročki v pivskem testu
Julijana -
Ocvrti čebulni obročki so odličen prigrizek. Dober film, hladna pijača in obročki v pivskem testu. Popoln večer! Sestavine 4 večje čebule (večje kot so, bolje je) ščepec...
Priloge
Z govejim mesom polnjena čebula
Z govejim mesom polnjena čebula je okusna in slastna jed. Čebulo izdolbemo in nato napolnimo s pripravljeno mešanico govejega mesa ter drugih sestavin. Ko...
Ozimnica
Čebulna marmelada
Julijana -
Čebulna marmelada je svilnate strukture in bogatega okusa. Lahko je namaz ali priloga. Sestavine 4 velike rdeče čebule5 žlic oljčnega oljapribližno 3 dl rdečega vina4 žlice...
Priloge
Fokača s češnjevimi paradižniki in čebulo
Prigrizek ob filmu ali pa kar tako. Sestavine testo za fokačo20 češnjevih paradižnikov1 čebula20 črnih oljk50 ml oljčnega oljabazilikatimijanpeteršiljsol Postopek 1Po receptu "testo za fokačo" pripravimo podlago. Vsa...
Mesne jedi
Piščanec v paradižnikovi omaki
Piščanec v paradižnikovi omaki potrebuje nekoliko več časa, bomo pa zato nagrajeni z odličnim kosilom. Sestavine 1 piščanec2 večji čebuli1 rdeč feferon (po želji)3 stroki česna1 steblo...
Mesne jedi
Piščančji zrezki v čebulni omaki
Preizkusite okusno jed kot so piščančji zrezki v čebulni omaki. Ta preprost recept vas bo navdušil s harmonijo okusov in enostavno pripravo. Uživajte v...
Priloge
Cela čebula v pečici, polnjena s parmezanom
Čebula v pečici? Da, prav ste prebrali. Dodajte ji še poper in parmezan in tukaj je odlična jed. Sestavine za celo čebulo v pečici, polnjeno...
Priloge
Mavrahi v smetanovi omaki
Mavrahi so izjemno okusne gobe, ene redkih, ki jih nabiramo spomladi. Še posebej radi jih imamo v smetanovi omaki. Sestavine za mavrahe v smetanovi omaki 1/2...