Uživajte v nepozabnem okusu s slastnim receptom za slivov drobljenec. Ta edinstvena sladica združuje sočnost sliv z nežno hrustljavo teksturo, kar ustvarja popolno harmonijo okusov.
Naš preprost recept vključuje sveže slive, ki jih zdrobimo v kombinaciji z izbranimi sestavinami, kot so moka, maslo in sladkor. Slivov drobljenec je odlična izbira za vse ljubitelje sliv, ki želijo razvajati svoje brbončice s pristnim okusom in edinstveno teksturo.
Pridružite se nam in odkrijte, kako ustvariti slasten slivov drobljenec, ki bo postal priljubljen dodatek k vašemu repertoarju sladic!
Sestavine za slivov drobljenec
- 1 kg sliv (brez koščic)
- 2 žlici sladkorja
- 25 g masla
- po želji malo cimeta
Testo
- 300 g bele moke
- 200 g zmehčanega masla
- 150 g rjavega sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- ščepec soli
Postopek
1Če imamo sveže slive, jih operemo, razpolovimo in odstranimo koščico. Uporabimo lahko tudi zmrznjene slive, ki jih prej malo odtalimo. Ni potrebno, da so čisto mehke, le toliko, da gredo narazen.
2Z maslom na debelo namažemo dno in robove pekača. Dodamo polovičke sliv in dve žlici sladkorja in vse z rokami premešamo, tako da se nekaj masla vmeša tudi med slive.
3Moko presejemo, dodamo oba sladkorja, ščepec soli in na koščke narezano zmehčano maslo. Z rokami oblikujemo drobtinice in jih posujemo po slivah.
4Pekač – uporabili smo pravokoten pekač, dimenzij 33×22 cm – damo v pečico, ki smo jo segreli na 180°C in pečemo približno 40 minut, oziroma toliko, da se drobtinice lepo zlato-rumeno zapečejo.
5Sladico postrežemo mlačno s kepico vaniljevega sladoleda.