Uลพivajte v nepozabnem okusu s slastnim receptom za slivov drobljenec. Ta edinstvena sladica zdruลพuje soฤnost sliv z neลพno hrustljavo teksturo, kar ustvarja popolno harmonijo okusov.
Naลก preprost recept vkljuฤuje sveลพe slive, ki jih zdrobimo v kombinaciji z izbranimi sestavinami, kot so moka, maslo in sladkor. Slivov drobljenec je odliฤna izbira za vse ljubitelje sliv, ki ลพelijo razvajati svoje brbonฤice s pristnim okusom in edinstveno teksturo.
Sestavine za slivov drobljenec
- 1 kg sliv (brez koลกฤic)
- 2 ลพlici sladkorja
- 25 g masla
- po ลพelji malo cimeta
Testo
- 300 g bele moke
- 200 g zmehฤanega masla
- 150 g rjavega sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- ลกฤepec soli
Postopek
1ฤe imamo sveลพe slive, jih operemo, razpolovimo in odstranimo koลกฤico. Uporabimo lahko tudi zmrznjene slive, ki jih prej malo odtalimo. Ni potrebno, da so ฤisto mehke, le toliko, da gredo narazen.
2Z maslom na debelo namaลพemo dno in robove pekaฤa. Dodamo poloviฤke sliv in dve ลพlici sladkorja in vse z rokami premeลกamo, tako da se nekaj masla vmeลกa tudi med slive.
3Moko presejemo, dodamo oba sladkorja, ลกฤepec soli in na koลกฤke narezano zmehฤano maslo. Z rokami oblikujemo drobtinice in jih posujemo po slivah.
4Pekaฤ – uporabili smo pravokoten pekaฤ, dimenzij 33×22 cm – damo v peฤico, ki smo jo segreli na 180ยฐC in peฤemo pribliลพno 40 minut, oziroma toliko, da se drobtinice lepo zlato-rumeno zapeฤejo.
5Sladico postreลพemo mlaฤno s kepico vaniljevega sladoleda.