Slivov drobljenec

Znam svetuje

Uลพivajte v nepozabnem okusu s slastnim receptom za slivov drobljenec. Ta edinstvena sladica zdruลพuje soฤnost sliv z neลพno hrustljavo teksturo, kar ustvarja popolno harmonijo okusov.

Naลก preprost recept vkljuฤuje sveลพe slive, ki jih zdrobimo v kombinaciji z izbranimi sestavinami, kot so moka, maslo in sladkor. Slivov drobljenec je odliฤna izbira za vse ljubitelje sliv, ki ลพelijo razvajati svoje brbonฤice s pristnim okusom in edinstveno teksturo.

Sestavine za slivov drobljenec

  • 1 kg sliv (brez koลกฤic)
  • 2 ลพlici sladkorja
  • 25 g masla
  • po ลพelji malo cimeta

Testo

  • 300 g bele moke
  • 200 g zmehฤanega masla
  • 150 g rjavega sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • ลกฤepec soli

Postopek

1ฤŒe imamo sveลพe slive, jih operemo, razpolovimo in odstranimo koลกฤico. Uporabimo lahko tudi zmrznjene slive, ki jih prej malo odtalimo. Ni potrebno, da so ฤisto mehke, le toliko, da gredo narazen.

2Z maslom na debelo namaลพemo dno in robove pekaฤa. Dodamo poloviฤke sliv in dve ลพlici sladkorja in vse z rokami premeลกamo, tako da se nekaj masla vmeลกa tudi med slive.

3Moko presejemo, dodamo oba sladkorja, ลกฤepec soli in na koลกฤke narezano zmehฤano maslo. Z rokami oblikujemo drobtinice in jih posujemo po slivah.

4Pekaฤ – uporabili smo pravokoten pekaฤ, dimenzij 33×22 cm – damo v peฤico, ki smo jo segreli na 180ยฐC in peฤemo pribliลพno 40 minut, oziroma toliko, da se drobtinice lepo zlato-rumeno zapeฤejo.

5Sladico postreลพemo mlaฤno s kepico vaniljevega sladoleda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite