Omaka z gorgonzolo, smetano in maslom se odlično poda k domačim njokom.
Sestavine
- 80 g gorgonzole
- 10 g masla
- 2,5 dl smetane za kuhanje
- 1,5 dl mleka
- 3 kosi sira v lističih
- 2 žlici kaper v slanici
- 100 g sveže rukole
- ščepec muškatnega oreška
- sol
- poper
Postopek
1V ponvi raztopimo maslo, prilijemo polovico mleka in postopoma dodajamo sir v lističih in gorgonzolo.
2Ko se sir stopi, vlijemo še smetano za kuhanje, pustimo nekaj minut, da se omaka zgosti. Omako začinimo, dodamo poper, muškatni orešček in poskusimo, če je dovolj slano.
3Zalijemo s preostalim mlekom, premešamo in kuhamo minutko ali dve, dokler omako ni toliko gosta, kot želimo.
4Če bomo z omako prelivali testenine, mora biti bolj redka, za njoke skuhamo bolj gosto. Postrežemo tako, da z omako prelijemo njoke, potresemo s kaprami in svežo rukolo.