Poleti, ko na našem vrtu začnejo cveteti bučke, naberemo cvetove tistih, ki rastejo na peclju in se ne bodo razvili v bučko ter pripravimo to okusno jed.
Sestavine za ocvrte bučkine cvetove
- cvetovi bučk
- 2 jajci
- 100 ml mleka
- 100 ml mineralne vode
- 150 g bele moke
- sol
- olje
Postopek
1Jajca, mleko in mineralno vodo zmešamo z metlico. Malo posolimo in med stalnim mešanjem postopoma dodajamo moko, da naredimo nekoliko gostejše testo za palačinke.
2Bučkine cvetove najprej operemo in osušimo, nato pomakamo v testo in ocvremo v olju, toliko da postanejo lepo zlato-rumeno zapečeni.
3Ko so pečeni, jih vzamemo iz olja in polagamo na papirnate brisačke, ki jih pogosto menjamo, da dobro popivnajo odvečno olje.
Nasvet
Ponudimo jih lahko z jogurtovo omako, ki ji vmešamo nasekljano baziliko, česen, malo soli in popra.