Okusno kosilo za vse, ki ne uživajo mesa.
Sestavine
- 4 večje bučke
- 500 g skute
- 3 jajca
- 3 šalotke
- 5 strokov česna
- 4 žlice oljčnega olja
- sveža zelišča: drobnjak, bazilika, peteršilj, timijan
- sol in poper
- 70 g sveže naribanega parmezana
Priprava
1Bučke prerežemo po dolžini in jih izdolbemo. Malo jih nasolimo in pustimo nekaj časa, da spustijo odvečno vodo.
2Šalotko in česen drobno nasekljamo, v ponvi segrejemo oljčno olje in na njem popražimo najprej čebulo, ki smo jo malo posolili, nato pa še česen. Ko česen zadiši, dodamo še sredico, ki smo jo izdolbli iz bučk, nekaj minut dušimo, odstavimo z ognja in ohladimo.
3V posodi zmešamo skuto, jajca in nasekljana zelišča, dobro premešamo, posolimo in popopramo. V skuto vmešamo še ohlajeno čebulo.
4Bučke od znotraj obrišemo s papirjem, da popivnamo odvečno vodo. S pripravljeno zmesjo napolnimo bučke, potresemo s parmezanom in v pečici, ki smo jo ogreli na 220°C, pečemo 35-40 minut, da se bučke zmehčajo in sir lepo zapeče.
5Še skleda sezonske solate in odlično kosilo je pripravljeno.