Omleta z divjimi šparglji in panceto je primerna predjed za prve spomladanske piknike.
Enostavno, okusno in hitro pripravljeno.
Sestavine za omleto z divjimi šparglji in panceto
- 500 g divjih špargljev
- 6 jajc
- 100 g pancete
- 40 g sveže naribanega parmezana ali kateregakoli trdega ovčjega sira
- sol
- poper
- 0,5 dl oljčnega olja
Postopek
1Špargljem odlomimo trde, olesenele dele in jih povežemo v ohlapen šopek.
2V visokem, ozkem loncu zavremo vodo in vanjo damo šopek tako, da vršički gledajo iz vode. Kuhamo 7-8 minut, nato jih vzamemo iz vode in oplaknemo z mrzlo vodo, da ohranijo lepo barvo.
3Narežemo jih na nekaj centimetrov dolge palčke. Vršičke pustimo cele.
4Panceto narežemo na trakove, jajca razžvrkljamo skupaj s poprom, soljo in naribanim parmezanom.
5V jajca vmešamo panceto in narezane šparglje.
6V ponev damo oljčno olje, segrejemo in nanj vlijemo jajčno mešanico. Pokrijemo s pokrovom in na zmernem ognju pustimo 5 minut.
7Omleto previdno obrnemo, pri tem si lahko pomagamo s pokrovom. Pečemo 5 minut še na drugi strani. Postrežemo takoj.