Česnova juha po istrsko

Znam svetuje

S tem receptom za kremasto koruzno juho z česnom in panceto boste ustvarili okusno jed, ki združuje preprostost z bogatim okusom. Ta tradicionalna istrska juha slavi lokalne sestavine in prinaša pristne okuse regije na vašo mizo. Popolna izbira za hitro in hranljivo kosilo ali večerjo, ki bo navdušila vse ljubitelje česna.

Sestavine za česnovo juho po istrsko

  • 20 strokov česna
  • 4 žličke koruznega zdroba
  • Majhen košček pancete
  • 1 jajce
  • trdi sir po izbiri (nariban)
  • 1 žlica masla
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 litra vode
  • sol

Postopek

1Česen olupite in narežite na majhne koščke. Nato ga operite v topli vodi in dobro odcedite.

2V večji ponvi segrejte maslo in oljčno olje na nizki temperaturi. V ponev dodajte odcejen česen in na drobno narezano panceto. Počasi pražite, dokler česen ne postane zlatorjav in panceta ne zadiši.

3V ponev stresite presejan koruzni zdrob. Pražite ga skupaj s česnom in panceto, dokler rahlo ne porjavi.

4Zalijte z vročo vodo in dobro premešajte. Ko zavre, zmanjšajte temperaturo in kuhajte na nizkem ognju približno 30 minut, občasno premešajte, da preprečite sprijemanje.

5Proti koncu kuhanja vmešajte stepeno jajce in dodajte sol po okusu. Jed kuhajte še nekaj minut, dokler se jajce ne strdi. Na koncu dodajte sveže nariban sir in nekaj kapljic oljčnega olja.

6Jed okrasite s koščki ocvrtega česna in pancete ter takoj postrezite.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite