Ocvrti regratovi cvetovi

Znam svetuje

Velika prednost regrata je, da je zelo poznana rastlina in raste praktiฤno povsod. Nabirajte ga na krajih, ki niso onesnaลพen s pesticidi, izpuลกnimi plini ali ลพivalskimi izloฤki. Ocvrti regratovi cvetovi so res malce nenavadna jed, kljub temu pa odliฤnega okusa. Porabimo jih takoj, ko jih naberemo.

Sestavine za ocvrte regratove cvetove

  • 40 regratovih cvetov
  • 2 litra hladne, osoljene vode
  • 200 g moke
  • 1 jajce
  • 250 ml mleka
  • 1/2 ลพliฤke soli
  • 1 ลกฤepec popra
  • olje za cvrtje

Postopek

1Regratove cvetove operemo v hladni osoljeni vodi. Osuลกimo jih na papirnati brisaฤki. Steblo odreลพemo blizu cvetov toliko, da se cvet ลกe drลพi skupaj.

2Jajce stepemo s soljo in poprom, dodamo mleko in moko ter s paliฤnim meลกalnikom zmeลกamo v gladko testo.

3Olje za cvrtje segrejemo na 190 stopinj Celzija. Naredimo preizkus s kuhalnico, ki jo potopimo na dno posode z oljem in ko se okoli nje nabirajo mehurฤki, je olje pravลกnje temperature.

4Cvetove pomakamo v testo in polagamo v segreto olje. Cvremo toliko ฤasa, da dobijo lepo zlato-rumeno barvo. Cvrte odlagamo na papirnato brisaฤko, da vpije odveฤno olje.

5Postreลพemo jih ลกe tople z omako, ki vam je najljubลกa. Mi jih jemo s pikantno.

Ali ste vedeli?

Divja hrana iz narave: Regratovi cvetovi so del divje hrane, ki jo lahko najdemo v naravi. Ta rastlina je pogosto uporabljana v kulinariki zaradi svojih zdravstvenih koristi in znaฤilnega okusa.

Bogat vir hranil: Regrat vsebuje ลกtevilne hranilne snovi, vkljuฤno z vitamini A, C in K ter minerali, kot so ลพelezo in kalcij. Ocvrti regratovi cvetovi tako niso le okusni, temveฤ tudi hranljivi.

Sezonska poslastica: Regratovi cvetovi so obiฤajno na voljo spomladi, kar pomeni, da so ocvrti regratovi cvetovi pogosto sezonska poslastica. Ljudje radi izkoristijo to obdobje, da uลพivajo v okusih sveลพe nabranih rastlin.

Kulinarฤna kreativnost: Priprava ocvrtih regratovih cvetov omogoฤa kulinariฤno kreativnost. Poleg ocvrtja se lahko eksperimentira z razliฤnimi zaฤimbami ali pa jih postreลพe z razliฤnimi omakami za ลกe veฤji okusni uลพitek.

Domaฤa hrustljava tekstura: Ocvrti regratovi cvetovi prinaลกajo hrustljavo teksturo zaradi ocvrtega testa, kar predstavlja odliฤno kombinacijo s subtilnim okusom regratovih cvetov.

Lokalna in trajnostna hrana: Regratovi cvetovi so pogosto na voljo lokalno in so del trajnostne prehrane. Nabiranje divjih rastlin v lokalnem okolju poudarja pomen sezonske in lokalne hrane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite