Špageti z regratom »tipo carbonara« ne morejo biti preprostejši za pripravo. Regrat s svojim rahlo grenkim okusom, tvori popolno kombinacijo s sladkim okusom mlade čebule, pancete in jajc. Sveže nariban parmezan še poudari okuse.
Sestavine za špagete z regratom
- 400 g špagetov
- 400 g svežih regratovih listov
- 2 mladi čebuli
- 2 jajci
- 100 narezane pancete
- 4 žlice sveže naribanega parmezana
- 4 žlice oljčnega olja
- sol
- poper
Postopek
1Regrat operemo, in jih pet minut kuhamo v vreli, slani vodi. S penovko jih poberemo iz vode in jo prihranimo še za kuhanje testenin.
2Medtem na ponvi popečemo koščke pancete. Vzamemo jih iz ponve in shranimo na toplem. V ponev dodamo malo oljčnega olja in na njem popražimo nasekljano čebulo. Pražimo toliko časa, da postekleni.
3V ponev damo še regrat, začinimo s poprom in soljo in skupaj dušimo 5 minut. Večkrat premešamo. Testenine damo v vrelo vodo, v kateri smo kuhali regrat in jih skuhamo al dente.
4Vzamemo zajemalko vode v kateri se kuhajo testenine in z njo zalijemo regrat s čebulo.
5V skledo damo jajci, malo soli in popra in nariban parmezan, dobro premešamo.
6Testenine odcedimo (malo vode v kateri se kuhajo prihranimo) in jih damo v ponev k regratu. Dobro premešamo in dodajamo vodo v kateri so se kuhale. Testenine ne smejo biti presuhe.
7Vlijemo še jajčno mešanico, dobro premešamo in kuhamo še minutko, da jajca zakrknejo, po potrebi zalijemo s še nekaj žlicami vode. Čisto na koncu primešamo še popečeno panceto in takoj postrežemo. Krožnike okrasimo s svežim regratom.