Bananin kruh je klasika med pecivom, ki ga mnogi obožujemo zaradi mehke konsistence, bogatega okusa in prijetne arome zrelih banan. Tokrat smo mu dodali še kanček razvajanja v obliki čokolade, kar je popolna kombinacija.
Priprava tega okusnega kruha je preprosta, rezultat pa je resnično neustavljiv. Če imate doma zrele banane, ki jih želite porabiti, ali pa preprosto iščete recept za slastno in tolažilno pecivo, ste na pravem mestu.
Sestavine za bananin kruh s čokoladnimi kapljicami
- 4 zrele banane
- 125 ml stopljenega masla
- 200 g rjavega sladkorja
- 2 jajci
- 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
- 250 g moke
- 1 čajna žlička sode bikarbone
- 1/2 čajne žličke soli
- 120 g čokoladnih kapljic
Postopek
1Najprej segrejemo pečico na 180 °C in pripravimo pekač za kruh (cca. 23 x 13 cm). Pekač obložimo s papirjem za peko ali ga namastimo in pomokamo.
2Olupimo zrele banane in jih damo v veliko skledo. Z vilicami jih dobro pretlačimo, dokler ne dobimo gladke bananine kaše.
3V skledo s pretlačenimi bananami dodamo stopljeno maslo, rjavi sladkor, jajci in vaniljev ekstrakt. Vse sestavine dobro premešamo, da dobimo homogeno mokro mešanico.
4V drugi skledi združimo moko, sodo bikarbono in sol. Te suhe sestavine nato postopoma dodamo v mokro mešanico z bananami in previdno premešamo. Ne premešamo preveč, le toliko, da se sestavine združijo.
5V testo za bananin kruh dodamo čokoladne kapljice in jih enakomerno razporedimo po testu. Nekaj kapljic pustimo za dekoracijo na vrhu.
6Testo vlijemo v pripravljen pekač za kruh in ga poravnamo. Po vrhu potresemo nekaj čokoladnih kapljic. Pečemo v ogreti pečici približno 55-60 minut oziroma dokler zobotrebec, ki ga potisnemo v sredino kruha ne ostane čist.
7Ko je kruh pečen, ga vzamemo iz pečice in pustimo nekaj minut, da se ohladi v pekaču, nato pa ga preložimo na rešetko, da se popolnoma ohladi.
8Narežemo na rezine in uživamo! Ta bananin kruh s čokoladnimi kapljicami je odličen za zajtrk, malico ali sladico ob kavi ali čaju.