Tako lahka kot kakšen oblaček.
Sestavine
- 4 dl mleka
- 2 vaniljeva stroka
- ščepec soli
- 4 jajca
- 60 g sladkorja
- 30 g gladke moke
- 1 žlička jedilnega škroba
- 1 pomaranča
- 125 g smetane
- naribana čokolada
Priprava
1Mleko nalijemo v lonec. Vaniljeva stroka vzdolžno prerežemo z ostrim nožem, s konico noža postrgamo notranjost in jo zmešamo z mlekom. V mleko dodamo tudi vaniljeva stroka in sol. Jajca ubijemo in ločimo rumenjake od beljakov. Rumenjake in sladkor stepemo v gosto kremo.
2V rumenjakovo peno vmešamo moko in škrob. Mleko z dodatki segrejemo na visoki temperaturi, vendar ga ne zavremo. Iz mleka poberemo vaniljeva stroka in v mleko ob stalnem mešanjem vlijemo rumenjakovo mešanico. Nastalo mešanico ob stalnem mešanju na hitro pokuhamo. Kremo ob stalnem mešanju tudi ohladimo.
3Pomarančo operemo s krtačo v vroči vodi, jo osušimo in lupino na drobno naribamo. Nato pomarančo razpolovimo in eno polovico stisnemo. V kremo vmešamo naribano pomarančno lupino in eno žlico pomarančnega soka. Iz beljakov stepemo trd sneg, stepemo sladko smetano in vse postopoma primešamo v kremo. Kremo razdelimo v skledice in damo v hladilnik.
4Pred serviranjem okrasimo s čokolado.