Medaljoni preliti s češnjevo omako – tako okusno in hitro pripravljeno kosilo, da si ga lahko privoščimo tudi po napornem delovnem dnevu.
Sestavine
- 1 svinjska ribica
- 150 g češenj, lahko zmrznjenih
- 1 šalotka
- 2 žličke oljčnega olja
- 1 žlica dijonske gorčice
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1 žlička medu
- 2 stroka česna
- poper, sol
Postopek
1Ribico narežemo na 1,5 cm debele rezine, obe strani začinimo z mešanico soli in popra. V ponvi segrejemo žlico olja in na srednje močnem ognju popečemo medaljone – 3-4 minute na vsaki strani bo zadostovalo. Prestavimo jih na krožnik in jih pokrijemo, da ostanejo topli.
2V isto ponev dodamo žličko olja (malo podrgnemo z leseno kuhalnico po dnu, da se odlepi plast, ki je nastala ob pečenju medaljonov) in na njem najprej minuto podušimo nasekljano šalotko, dodamo česen, ko ta zadiši pa še razkoščičene češnje, gorčico, kis in med.
3Odkrito kuhamo še približno 10 minut.
4Omako prelijemo na medaljone in postrežemo.