Opečen kruh z gobami

Znam svetuje

Opečen kruh z gobami je prigrizek, ki navduši z vonjem in okusom. Priprava je preprosta in hitra. Začnemo z izbranim kruhom, ki ga rahlo opečemo, da dobi hrustljavo zunanjo skorjo, medtem ko ohranja mehko noto znotraj.

Nato se osredotočimo na gobe – sveže, sočne gobe, kot so šampinjoni, jurčki ali lisičke. Narezane gobe popražimo skupaj s kečapom, limoninim sokom in mlekom, da se razvijejo čudoviti okusi. Gobe postanejo mehke, aromatične in se lepo prelivajo po opečenem kruhu.

Za piko na i dodamo še sveže zelišče, kot je peteršilj ali drobnjak, ter nekaj naribanega parmezana, ki se stopi nad vročimi gobami. Ta dodatek doda jedi globino okusa in pravšnjo mero aromatičnosti.

Sestavine za opečen kruh z gobami

  • 1-2 francoski bageti
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 250 g narezanih gob (jurčkov, šampinjonov …)
  • 2 žlici domačega kečapa ali domače mezge
  • 2 žlici limoninega soka
  • 2 žlici mleka
  • 2 žlici svežega drobnjaka
  • parmezan
  • sol
  • poper

Postopek

1Pečico segrejemo na 200 stopinj. Štruco narežemo na rezine, pod kotom, da so daljše.

2Kruh namažemo z oljem in ga pečemo v pečici 6-8 minut, da se lepo zlato-rjavo zapeče.

3Gobe damo v kozico skupaj s kečapom, limoninim sokom in mlekom. Počasi dušimo, da vsa tekočina izpari in so gobe prepražene.

4Odstavimo, dodamo drobnjak, parmezan, posolimo in popopramo. Na opečen kruh naložimo nadev in ponudimo vroče.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite