Ocvrta mocarela

Znam svetuje

Ocvrta mocarela je tisti tolažilni priboljšek, ob katerem se okusi stopijo v ustih.

Sestavine

  • 300 g mocarele
  • 2 jajci
  • olje za cvrtje
  • moka
  • sol
  • poper
  • drobtine

Postopek

1Mocarelo narežemo na 1cm debele rezine. Odvečno tekočino obrišemo s serveto.

2Segrejemo olje. Medtem v skledi stepemo jajci. Na drug krožnik vsujemo moko, ki jo začinimo s soljo in poprom. V tretji krožnik pa damo drobtine.

3Rezine mocarele povaljamo v moki, jajcih, drobtinah ter še enkrat v jajcih in drobtinah.

4Ocvremo jih do zlato rjave barve. Ocvrt sir odcedimo na papirnati brisači in takoj ponudimo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite