Kumarice v omaki, kot smo jih jedli v otroลกtvu.
Sestavine
- 2 veฤji kumarici ali 4 manjลกe
- sol
- poper
- kumina (mleta)
- olje
- moka
- ฤesen
- kisla smetana
Postopek
1Kumarice opere, olupimo in nareลพemo na tanke kolobarje. Najbolje na ribeลพen. Damo jih v veฤjo posodo, posolimo, premeลกamo in pustimo stati pribliลพno pol ure, da izpustijo vodo in s tem izloลพijo grenkobo.
2Na olju prepraลพimo moko a ta naj ne porumeni. Dodamo odcejene kumare in zalijemo z vodo. Vode naj bo toliko, da so vse kumare prekrite.
3Ko vse skupaj zavre, dodamo mleto kumino, nasekljan ฤesen ter poper. Pustimo vreti 10 min.
4Tik preden postreลพemo dodamo kislo smetano, zmeลกamo in odstavimo z ognja. Pazimo, da se kisla smetana ne sesiri zato ne vremo dlje kot minuto ali dve.