Kumarice v omaki

Znam svetuje

Kumarice v omaki, kot smo jih jedli v otroลกtvu.

Sestavine

  • 2 veฤji kumarici ali 4 manjลกe
  • sol
  • poper
  • kumina (mleta)
  • olje
  • moka
  • ฤesen
  • kisla smetana

Postopek

1Kumarice opere, olupimo in nareลพemo na tanke kolobarje. Najbolje na ribeลพen. Damo jih v veฤjo posodo, posolimo, premeลกamo in pustimo stati pribliลพno pol ure, da izpustijo vodo in s tem izloลพijo grenkobo.

2Na olju prepraลพimo moko a ta naj ne porumeni. Dodamo odcejene kumare in zalijemo z vodo. Vode naj bo toliko, da so vse kumare prekrite.

3Ko vse skupaj zavre, dodamo mleto kumino, nasekljan ฤesen ter poper. Pustimo vreti 10 min.

4Tik preden postreลพemo dodamo kislo smetano, zmeลกamo in odstavimo z ognja. Pazimo, da se kisla smetana ne sesiri zato ne vremo dlje kot minuto ali dve.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite