Limonina rulada

Znam svetuje

Limonina rulada vam bo pustila dober okus v ustih ลกe dolgo ฤasa.

Sestavine

Za testo

  • 4 jajca
  • 100 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 100 g moke
  • 80 g jedilnega ลกkroba
  • 1 ฤajna ลพliฤka pecilnega praลกka

Za nadev

  • 3 jajca
  • 2 lista ลพelatine
  • 75 g sladkorja
  • 5 jedilnih ลพlic limoninega soka
  • nastrgana lupina 1 limone
  • 1 jedilna ลพlica jedilnega ลกkroba
  • 100 ml sladke smetane
  • 50 g sladkorja v prahu

Postopek

1Za biskvit loฤimo jajca. Rumenjake penasto stepemo s 4 jedilnimi ลพlicami vode. Posebej zmeลกamo 75 g sladkorja in vaniljev sladkor ter dodamo k rumenjakom. Stepamo, dokler ne postane kremasto.

2Beljake stepemo v ฤvrst sneg in mu primeลกamo ostali sladkor. Sneg dodamo k rumenjakom. Moko, jedilni ลกkrob in pecilni praลกek presejemo k rumenjakom in snegu. Premeลกamo.

3Peฤico ogrejemo na 220ยฐC, pekaฤ obloลพimo s peki papirjem in testo peฤemo okoli 15 min.

4Za nadev loฤimo rumenjake in beljake. ลฝelatino namoฤimo. V vodni kopeli penasto stepemo rumenjake in sladkor, dodamo limonino lupino in dobro oลพeto ลพelatino, premeลกamo, da se ลพelatina raztopi.

5Jedilni ลกkrob vmeลกamo v 1 jedilno ลพlico vode, to dodamo k limonini masi in vse ohladimo. Beljake stepemo v ฤvrst sneg, dodamo k limonini masi, nato dodamo ลกe stepeno sladko smetano.

6Peฤen biskvit takoj zvrnemo na s sladkorjem potreseno kuhinjsko krpo. Spodnji papir za peko premaลพemo z mrzlo vodo in ga previdno odstranimo.

7Biskvit premaลพemo z ohlajeno limonino kremo in ga s pomoฤjo krpe previdno zvijemo. Rulado potresemo s sladkorjem v prahu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite