Tiramisu na klasičen italijanski način

Znam svetuje

Italijanska sladica po preverjenem receptu. Tiramisu se vam bo topil v ustih.

Sestavine za tiramisu na klasičen italijanski način

  • 2 rumenjaka
  • 2 jedilni žlici sladkorja
  • 350 g maskarponeja
  • 2 jedilni žlici amaretta
  • 100 g keksov Savoiardi
  • 50 ml hladnega espresa
  • 2 do 3 jedilne žlice nesladkanega kakava v prahu

Postopek

1Rumenjaka in sladkor damo v skledo in ju z metlico za sneg ročnega mešalnika penasto umešamo. Po žlicah dodajamo maskarpone in nato dodamo še amaretto. Pri tem neprenehoma mešamo še naprej.

2Dno plitkega pekača za narastek ali posode, v kateri bomo postregli tiramisu, obložimo s polovico otroških piškotov. Pokapljamo jih z espresom in po njih porazdelimo polovico kreme iz maskarponeja. Po kremi porazdelimo sloj otroških piškotov, jih spet pokapljamo z espresom in namažemo s kremo iz maskarponeja.

3Tiramisu pokrijemo in postavimo v hladilnik za najmanj 4 ure, da se dobro prepoji.

4Preden ga postrežemo, ga posujemo s kakavom v prahu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite