Tako preprosti in tako uporabni, cmoki iz moke predstavljajo izjemno priljubljeno jed, ki nas vraฤa k prvinskemu uลพitku domaฤe kuhinje.
V naลกem receptu bomo razkrili, kako ustvariti popolno teksturo in okus teh ฤarobnih cmokov, ki so klasiฤna zakuha za v juho.
Sestavine za cmoke iz moke
- 500 g moke
- 2 jajci
- 1 ฤajna ลพliฤka soli
- 1 ลกฤepec muลกkatnega oreลกฤka
- 1/4 litra mleka
- 2 litra juhe
Postopek
1V veฤjo skledo presejte moko, nato vmeลกajte jajca (vsakega razbijem v skodelico, da vidim, ฤe je ลกe dobro). Dodajte sol in muลกkatni oreลกฤek ter malo mleka. Nato vse skupaj zmeลกajte z moฤno leseno ลพlico.
2Postopoma prilivajte veฤ mleka, dokler ne dobite kompaktnega in mehurฤastega testa.
3Medtem zavremo 2 litra juhe ali osoljene vode in z veliko ลพlico dodajamo testo po porcijah (pred tem ลพlico vedno potopimo v vroฤo vodo, sicer testo ne odstopi). Nato plin nastavite na srednjo moฤ.
4Cmoki nepravilne oblike so pripravljeni takoj, ko priplavajo na vrh.
Nasvet
Okusni so v goveji ali kokoลกji juhi, kot priloga k peฤeni ฤebuli, slanini ali omaki.
ฤe jih kaj ostane, so ลกe boljลกi, ko jih zveฤer ocvremo.