Cmoki iz moke

Znam svetuje

Tako preprosti in tako uporabni, cmoki iz moke predstavljajo izjemno priljubljeno jed, ki nas vraฤa k prvinskemu uลพitku domaฤe kuhinje.

V naลกem receptu bomo razkrili, kako ustvariti popolno teksturo in okus teh ฤarobnih cmokov, ki so klasiฤna zakuha za v juho.

Sestavine za cmoke iz moke

  • 500 g moke
  • 2 jajci
  • 1 ฤajna ลพliฤka soli
  • 1 ลกฤepec muลกkatnega oreลกฤka
  • 1/4 litra mleka
  • 2 litra juhe

Postopek

1V veฤjo skledo presejte moko, nato vmeลกajte jajca (vsakega razbijem v skodelico, da vidim, ฤe je ลกe dobro). Dodajte sol in muลกkatni oreลกฤek ter malo mleka. Nato vse skupaj zmeลกajte z moฤno leseno ลพlico.

2Postopoma prilivajte veฤ mleka, dokler ne dobite kompaktnega in mehurฤastega testa.

3Medtem zavremo 2 litra juhe ali osoljene vode in z veliko ลพlico dodajamo testo po porcijah (pred tem ลพlico vedno potopimo v vroฤo vodo, sicer testo ne odstopi). Nato plin nastavite na srednjo moฤ.

4Cmoki nepravilne oblike so pripravljeni takoj, ko priplavajo na vrh.

Nasvet

Okusni so v goveji ali kokoลกji juhi, kot priloga k peฤeni ฤebuli, slanini ali omaki.

ฤŒe jih kaj ostane, so ลกe boljลกi, ko jih zveฤer ocvremo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite