Dušeno rdeče zelje s krompirjem je zelo zdravo in okusno kosilo, ki bi lahko bilo večkrat na naših krožnikih.
Sestavine za rdeče zelje s krompirjem
- 80 dag rdečega zelja
- 2 rdeči čebuli
- 1 žlica masla
- 1 žlička sladkorja
- 1/2 žličke cimeta
- kumina
- 2 dl rdečega vina
- 60 dag krompirja
- 5 dl jušne osnove
- sol
- poper
- majaron
Postopek
1Zelje očistimo, operemo in narežemo na tanke rezine. Čebulo narežemo na tanke kolobarje. Maslo segrejemo in popražimo čebulo in zelje, začinimo s soljo, sladkorjem, cimetom in kumino. Zalijemo z vinom, pokrijemo in dušimo 15 minut na šibkem ognju.
2Medtem olupimo krompir in ga narežemo na četrtine ali osmine. Po 15 minutah ga dodamo k zelju, zalijemo z jušno osnovo in dušimo še 20 minut.
3Potresemo s sveže mletim poprom in majaronom in vse ter pretresemo v globok pekač, ki ga za 15 minut postavimo v segreto pečico na 180 stopinj Celzija. Na vrhu naj se naredi lepa, hrustljava skorjica.