Čokoladno glazuro lahko pripravimo tudi sami, uporabljamo pa jo pri peki slaščic, predvsem z njo oblivamo torte in piškote. Nepogrešljiva je pri pripravi muffinov oziroma njihovih sorodnikov – cup cakesov.
Sestavine
- 220 g zmehčanega masla
- 350 g sladkorja v prahu
- 100 g grenkega kakava
- 4-5 žlic smetane za stepanje
- 2 žlički vaniljevega ekstrakta
- 1/4 žličke drobno mlete soli
Postopek
1Maslo pustimo eno uro na sobni temperaturi, da se zmehča. Čokoladno glazuro bomo najlažje pripravili v mešalniku ali z ročnim mešalcem
2Najprej maslo stepamo pri visoki hitrosti približno tri minute, da postane kremasto in nekoliko svetleče.
3Maslu dodamo sladkor v prahu, kakav, sladko smetano, vaniljev ekstrakt in sol. Hitrost stepanja najprej znižamo na najmanjšo in stepamo toliko časa, da se sestavine povežejo med seboj, nato povišamo hitrost in stepamo še 3 minute, da dobimo enakomerno, svetlečo glazuro.
4Če je pregosta, ji lahko dodamo še žlico ali dve smetane, če je preredka, pa sladkor v prahu in kakav. Odvisno, za kaj jo bomo porabili. Sol dodamo zato, da malce uravnoteži sladkost glazure.