Makove žemljice

Znam svetuje

Mehke in puhaste mlečne žemljice posute z makom.

Sestavine

  • 500 g bele moke
  • 300 ml mleka
  • 1/2 kocke kvasa
  • 50 g masla
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 žlička soli
  • 1 jajce
  • mak (celi)

Postopek

1Mleko segrejemo do mlačnega, vanj damo sladkor in nadrobimo kvas ter pustimo 10 minut.

2V skledo presejemo moko, ji vmešamo sol in prilijemo mleko s kvasom. Vse skupaj zamesimo v gladko testo. Maslo narežemo na tanke lističe in ga v testo vmešamo na koncu. Najlažje bo, če si pomagamo s kuhinjskim robotom ali električnim mešalnikom. Testo pokrijemo in ga pustimo vzhajati na dvojno količino.

3Vzhajano testo razdelimo na 6 enakih delov, nato vsak del še na 3 enake dele. Iz vsakega dela med rokami oblikujemo svaljek, ki naj bo na sredini nekoliko debelejši kot na koncu. Iz 3 svaljkov spletemo kitko in jo prestavimo na pladenj, obložen s peki papirjem. Ponovno pokrijemo s krpo in pustimo, da vzhajajo na dvojno količino.

4Pečico segrejemo na 200°C. Preden damo makovke v pečico, jih premažemo s stepenim jajcem in posujemo z makom. Pečemo jih približno 20 minut, da se lepo zapečejo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite