Bučkini rezanci z omako iz češnjevega paradižnika in s feta sirom

Znam svetuje

Odlična poletna jed, ki je ne kuhamo.

Sestavine

  • 1 srednje velika bučka
  • pest češnjevih paradižnikov
  • 1 strok česna
  • maslo
  • 3 velike žlice smetane za kuhanje
  • feta sir
  • sol
  • poper
  • ostale začimbe po okusu

Priprava

1Naredimo špagete iz bučk, nekoliko jih posolimo in pustimo, da odteče malo vode.

2Na maslu prepražimo česen in češnjeve paradižnike. Ko se paradižniki zmehčajo, dodamo bučkine špagete. Pražimo še nekaj časa, dodamo smetano za kuhanje, še malo pokuhamo (približno 2 minuti). Damo na krožnik, dodamo feta sir, narezan na koščke. Po okusu lahko  dodamo še žličko pesta genovese.

3Seveda lahko uporabimo katero koli drugo omako – odlično se, na primer, obnese tudi z bolonjsko omako.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite