Piščanec

Morda vas zanima

- Oglas -

V domači kuhinji je piščančje meso iz leta v leto bolj priljubljeno. Nič čudnega saj je okusno in je poleg vsega zdravo.

Piščanci so na voljo v najrazličnejših oblikah: zmrznjeni, sveži, celi z drobovino ali vse pogosteje razdeljeni na posamezne dele. Piščanec pride na trg v dveh oblikah. Kot ohlajen, svež piščanec je na voljo sveže zaklan, ki ga morajo trajno vzdrževati na pri temperaturi od 0-2 °C.

Zmrznjeno blago odmrzujemo kar najdlje. Najboljši način odmrzovanja je v hladilniku (približno 12 do 18 ur) ker se na ta način izgubi zelo malo soka in se meso ob odmrzovanju ne izsušuje. Pri odmrzovanju odstranimo ovitek, piščanca pokrijemo, položimo na mrežasto posodo in pustimo, da se odmrzne v hladilniku. Svežega ali odmrznjenega piščanca dobro operemo pod tekočo vodo in pustimo, da se odteče. Znotraj in zunaj ga osušimo.

Perutnino vedno dobro prepečemo, da preprečimo okužbe s salmonelo. Pri vbodu v meso mora izteči le prozoren sok. Če zmrzujemo svežo perutnino, moramo paziti na to, da ovitek nima nobene luknje, ker se med zmrzovanjem meso zelo izsušuje. Piščančje meso vsebuje v primerjavi z drugimi vrstami mesa manj holesterola.

Prejšnji članekČebulna omaka
Naslednji članekSvinjina
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -