Priljubljene gobe lahko pripravimo v preprosti omleti, potrebujemo le jajca, nekaj svežih zelišč in kislo smetana ali creme fraiche.
Sestavine
- 2 jajci
- 100 g lisičk
- 2 žlici kisle smetane
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 žlička masla
- 1 strok sesekljanega česna
- 1/2 žličke sveže nasekljanega peteršilja
- 1/2 žličke sveže nasekljanega timijana
- 1 žlička narezanega drobnjaka
- sol in poper po okusu
Postopek
1Lisičke očistimo z vlažno krpo, manjše pustimo cele, velike pa narežemo. V ponvi segrejemo oljčno olje, dodamo lisičke in ob stalnem mešanju pražimo tri minute, dodamo še košček masla, česen, timijan, malo soli in popra in na zmerni temperaturi dušimo, dokler ne povre vsa tekočina, ki jo spustijo lisičke.
2Medtem v skledici stepemo jajci s kislo smetani in peteršiljem, prav tako jih malo posolimo in popopramo.
Popražene lisičke vzamemo iz ponve, to pa obrišemo s papirnato brisačko. V ponev damo košček masla, ko se stopi pa vlijemo razžvrkljana jajca.
3Na zmerni temperaturi pečemo nekaj minut, pri tem z vilicami nekoliko stepamo, da se enakomerno peče. Ko se spodaj naredi skorjica, zgoraj je pa omleta še mehka in sočna, po polovici potresemo popražene lisičke in svež drobnjak.
4Omleto še prepognemo in takoj postrežemo.