Ocvrte bučke s sirom

Znam svetuje

Okusne, hrustljave bučke s sirom pripravimo v pečici, postrežemo s priljubljeno omako in odličen prigrizek ali pa kar kosilo nas bo navdušil.

Sestavine

  • 3 bučke
  • 100 g drobtin
  • 60 g moke
  • 100 g sveže naribanega parmezana
  • 1/2 žličke soli
  • 1/4 žličke popra
  • 2 jajci
  • 0,5 dl oljčnega olja

Postopek

1Pečico segrejemo na 200°C. Velik pekač obložimo s peki papirjem, tega pa premažemo z oljčnim oljem. Bučke narežemo na enako velike palčke, debele dober centimeter.

2Narezane bučke razporedimo na kuhinjsko brisačo in jih dobro osušimo.

3Na večjem krožniku zmešamo drobtine, parmezan in vse začimbe. Na drugem, globokem krožniku nekoliko razžvrkljamo jajci, ki jih malo posolimo, ta tretjega pa damo moko.

4Bučkine palčke pomočimo najprej v moko, odvečno nekoliko otresemo, potopimo v jajca, nato jih dobro povaljamo v drobtinicah s sirom. Rahlo pritisnemo z dlanjo, da se drobtine primejo na bučke. Polagamo jih na pripravljen pekač. Med njimi mora biti dovolj razdalje, da se ne dotikajo med seboj.

5Ko položimo vse bučke na pekač jih rahlo, ampak temeljiti premažemo z oljčnim olje.

6Pečemo 10 minut, jih vzamemo iz pekača, temperaturo pečice znižamo na 180°C, ponovno premažemo z oljem in vrnemo v pečico še za 10 minut.

7 Pečene vzamemo s pladnja in takoj postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite