Jabolčni čips v pečici

Znam svetuje

Okusen prigrizek, ki ga lahko pripravimo tudi doma in je brez dodanega sladkorja.

Sestavine

  • 3 jabolka
  • voda
  • sok ene limone

Postopek

1V posodo damo hladno vodo (približno pol litra) in vanjo stisnemo limonin sok. Vanjo bomo polagali jabolčne kolobarje, da nam ne bodo počrneli.

2Jabolka operemo in, če želimo, tudi olupimo, ni pa potrebno. Jabolka narežemo na približno 3 mm debele kolobarje – najlažje nam bo, če si pomagamo z mandolino. Po želji odstranimo še sredico s peškami.

3Kolobarje takoj polagamo v vodo z limono, jih malo odcedimo in položimo na pladenj, obložen s peki papirjem.

4Pečico segrejemo na 120°C – če imamo možnost, damo na ventilacijo – in sušimo približno eno uro. Če vklopimo ventilacijo, lahko sušimo več pladnjev naenkrat.

5Na polovici časa sušenja kolobarje obrnemo. Čas sušenja je odvisen od debeline kolobarjev in od tega, kako hrustljave želimo. Po želji lahko čas sušenja podaljšamo in vmes še enkrat obrnemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite