Široki riževi rezanci z bučkami, s pečenim kozjim sirčkom in pinjolami

Znam svetuje

Ko z užitkom poješ do konca.

Sestavine

  • 170 g širokih riževih rezancev
  • 200 g mladega slanega kozjega sira 
  • 2 srednje veliki bučki
  • 2 manjša stroka česna
  • 2 jedilni žlici drobno sesekljanega drobnjaka
  • 2 jedilni žlici pinjol
  • 1 čajna žlička naribane limonine lupinice
  • sol
  • poper
  • oljčno olje
  • nekaj lističev sveže bazilike

Priprava

1Na suhi ponvi rahlo popražimo pinjole – toliko, da zadišijo. Sir narežemo na kocke, po potrebi ga s papirnato kuhinjsko brisačko popivnamo. Popopramo in potresemo z naribano limonino lupinico. Z rokami premešamo.

2Na ponvi na srednji temperaturi segrejemo olje in na njem iz vseh strani popečemo sir. Pečenega preložimo na krožnik.

3Med peko v vreli vodi skuhamo testenine. Odcedimo, prelijemo z oljem in jih nežno premešamo. Tako se ne bodo zlepile.

4V ponev dodamo še malce olja, na njem popražimo nasekljan česen, le toliko, da zadiši. Dodamo z lupilnikom narezane trakove bučk, večino drobnjaka in rahlo praženih pinjol ter malce sira. Temperaturo znižamo in vse skupaj premešamo.

5Ko se bučke zmehčajo, vmešamo testenine, premešamo, dodamo preostale koščke popečenega sira ter preostanek drobnjaka in pinjol. Po želji dodatno začinimo in pokapljamo z nekaj kapljicami kvalitetnega oljčnega olja. Dober tek!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite