Brusnični štrudelj

Znam svetuje

Sladko kisli štrudelj, narejen iz brusnic in skute, pa to res ne more biti nič manj kot odlično.

Sestavine

  • Vlečeno testo (recept najdete pod zavihkom kruh in testo- naredimo polovico)
  • 400 g svežih brusnic
  • 2 žlički limonine lupinice
  • 350 g skute
  • 1 jajce
  • 80 g drobtinic
  • 80 g masla
  • 120 g sladkorja
  • 4 žlice stopljenega masla
  • 10 g sladkorja v prahu

Postopek

1V ponvi, na zmernem ognju stopimo maslo in dodamo drobtinice, mešamo toliko časa, da se drobtinice zapečejo do zlato rjave barve.  Odstavimo z ognja in pustimo, da se ohladi. Primešamo še sladkor in cimet.

2Brusnice operemo in očistimo. V skledici zmešamo skuto, limonino lupinico in jajce.

3Testo na večjem prtu najprej tanko razvaljamo, nato pa razvlečemo na res tanko plahto. Raztegnemo na v pravokotno obliko, krajši rob naj se prilega dolžini pekača.

4Polovico testa namažemo z dvema žlicama masla, drugo polovico pa z drobtinicami. Pustimo nekaj centimetrov roba. Brusnice enakomerno razporedimo po drobtinicah. Po vrh pa namažemo skuto.

5Stranske konce testa spodvihamo, da nam nadev ne bo uhajal med zvijanjem.

6S pomočjo prta testo zavijamo, začnemo na tistem koncu, kjer so nadevane brusnice. Na koncu ga prestavimo na peki papir in sicer tako, da je spoj na dnu. Naš štrudelj s papirjem postavimo na pekač. Dobro ga premažemo s stopljenim maslom.

7Pečico predgrejemo na 200°C, pečemo na srednji rešetki 45-50 minut. Vmes za nekajkrat premažemo z maslom, da se naredili lepo zapečena svetlo rjava skorjica.

8Pečenega malo ohladimo, potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo. Najboljši je še mlačen.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite