Karamelna panna cotta

Znam svetuje

Nežna panna cotta kot sladica za vse ljubitelje karamele.

Sestavine

  • 500 ml sladke smetane
  • 4 lističi želatine
  • 70 g sladkorja

Postopek

1Lističe želatine za 10 minut namočimo v mrzlo vodo. Sladkor stresemo v kozico z dnom proti prijemanju in ga enakomerno razporedimo.

2Sladkor topimo toliko časa, da dobimo lepo karamelno barvo. Sladkorja med topljenjem ne mešamo s kuhalnico, ampak kozico samo na rahlo stresamo.

3Prilijemo sladko smetano, ki jo segrejemo na sobno temperaturo. Zaradi temperaturne razlike se bo karamela strdila, vendar se bo ob segrevanju smetane ponovno stopila. Smetano kuhamo do vretja in vmes mešamo, da se karamela odlepi od dna posode in enakomerno stopi.

4Vmešamo odcejene lističe želatine in zmes prelijemo v poljubne skodelice. Na pultu jo ohladimo, nato prestavimo v hladilnik in pustimo, da se strdi. V hladilniku jo pustimo vsaj 4 ure ali še bolje čez noč. Okrasimo jo s poljubnim sadjem ali prelijemo s karamelnim prelivom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite