Omleta z gobami

Znam svetuje

Najboljše, kar nam ponuja narava.

Sestavine

  • 5 jajc
  • 2 pesti poljubnih gob
  • 1 žlica sladke smetane
  • 1/4 čebule
  • 1 strok česna
  • sol
  • poper
  • peteršilj
  • šetraj

Postopek

1Čebulo narežite na drobne koščke. Popražite jo na olju. Dodajte očiščene, narezane gobe in začimbe. Popražite toliko, da se gobe skrčijo in se tekočina pokuha.

2Posebej delno umešajte jajca, sladko smetano in nekaj soli. Jajčno mešanico prelijte čez gobe in par krat pomešajte. S tem boste enakomerno porazdelili gobe po omleti. Omleto na zmerni temperaturi enakomerno in počasi popecite po obeh straneh.

3Preden boste omleto obrnili, jo potisnite malo k robu ponve, da preostala tekoča jajčna masa steče k robu in zakrkne. Ko obračate omleto, mora po vrhu imeti čim manj ali nič tekoče jajčne mase.

4Omleto boste najlažje obrnili s sistemom ponev na ponev. Če jo boste želeli obrniti z lopatko, obstaja velika verjetnost, da se vam bo omleta strgala. Lahko pa po sredini naredite križ in jo obrnete v štirih kosih.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite