Ko je sezona bučk, kar rastejo in rastejo, da nam včasih zmanjka idej, kako naj jih pripravimo, pa še domačim gledajo že skozi ušesa 😊. Pripravimo jim polpete, jogurtovo omako in uživajmo.
Sestavine
- ena velika bučka
- 1/2 čebule
- 2 stroka česna
- 1 jajce
- 2 žlici moke
- drobtinice po potrebi
- večji šopek svežega nasekljanega peteršilja
- sol, poper
- 2 žlici oljčnega olja
- olje za cvrtje
Postopek
1Bučko naribamo, posolimo in pustimo nekaj minut na cedilu, dobro jo ožamemo, da spusti čim več vode, pomagamo si z gazo. Najbolje je, da jo poskusite, ker z odvečno vodo odplaknemo tudi sol, da ne bodo polpete čisto neslane.
2Na malo oljčnega olja popražimo nasekljano čebulo, ki jo malo posolimo. Ko čebula postekleni, dodamo še nasekljan česen. Pražimo še minuto, da česen zadiši in stresemo k bučkam.
3V naribano bučko damo eno jajce, 2 žlici moke, nasekljan svežo peteršilj, poper in sol, dobro premešamo in pustimo nekaj minut, da se masa prepoji. Z rokami oblikujemo tanke polpete, če je masa premokra, dodamo še eno žlico krušnih drobtinic.
4V večji ponvi segrejemo malo olja za cvrtje in vanj polagamo oblikovane polpete. Cvremo 2 minuti na vsaki strani, nato jih odlagamo na papirnato brisačko, da vpijejo odvečno olje.
5Postrežemo jih z jogurtovo omako s svežimi zelišči, uporabimo tiste, ki so nam všeč.