Praženi turki (gobani)

Znam svetuje

Praženi turki odišavijo prostor in so balzam za brbončice. Tokrat smo jih pražili.

Sestavine

  • 1/2 kg svežih turkov (gobanov)
  • 1 žlica masla
  • 1 manjšo čebulo ali 1/2 večje
  • 2 stroka česna
  • peteršilj
  • poper in sol
  • 1 žlička moke
  • 3-4 žlice jušne osnove

Postopek

1Gobe očistimo in jih nad paro narežemo. Nad paro zato, ker drugače turki hitro potemnijo.

2Takoj jih dodamo vročemu maslu in jih skupaj z nasekljano čebulo prepražimo.

3Dodamo česen, poper in sol in pražimo toliko časa, da voda izhlapi.

4Posujemo z moko, dodamo juho in premešamo. Potresemo s peteršiljem in postrežemo skupaj s krompirjem v kosih, pirejem ali čim podobnim.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite