Cimetove zvezdice iz mletih mandljev

Znam svetuje

Pomaknite se v ฤarobni svet okusov s naลกim receptom za cimetove zvezdice iz mletih mandljev. Te okusne in diลกeฤe piลกkotke boste vzljubili ob prvem griลพljaju, saj zdruลพujejo toplino cimeta z bogatim okusom mletih mandljev. Narejeni so brez moke. Cimetove zvezdice so prazniฤni piลกkoti, ki s svojo aromo in okusom prinaลกajo toplino vsakemu domu.

Sestavine za cimetove zvezdice iz mletih mandljev

  • 500 g fino mletih mandljev
  • 250 g sladkorja v prahu
  • 1 velika ลพlica cimeta
  • 3 beljaki
  • 1 majhen ลกฤep soli
  • 1 ลพliฤka limoninega soka
  • 1 ลพliฤka vaniljevega ekstrakta

Postopek

1 V veฤjo skledo damo beljake, limonin sok, majhen ลกฤepec soli in jih stepemo v ฤvrst sneg. Limona in sol bosta pomagali, da bo beljak res ฤvrst.

2 V beljake neลพno vmeลกamo sladkor v prahu. Meลกamo tako, da dvigujemo sneg z lopatico od spodaj navzgor, pazimo, da se nam sneg ne sesede.

3Nekaj mase prihranimo, da bomo z njo premazali zvezdice, v preostalo pa vmeลกamo mlete mandlje, cimet in vaniljev ekstrakt. Dobro pregnetemo, da se sestavine enakomerno porazdelijo.

4Testo oblikujemo v kepo, ovijemo v prozorno folijo in postavimo v hladilnik za pribliลพno 1 uro.

5Testo bomo najlaลพje razvaljali med dvema plastema prozorne folije. Razvaljamo ga na na debelino pribliลพno 5 mm. Izreลพemo zvezdice s pomoฤjo modelฤkov in polagamo na pekaฤ, ki smo ga obloลพili s peki papirjem.

6Zvezdice ลกe premaลพemo s pripravljeno maso iz beljakov in sladkorja, pomagamo si z dresirno vreฤko ali majhno ลพliฤko. Pecite jih v predhodno ogreti peฤici na 160ยฐC pribliลพno 15-20 minut ali dokler niso zlato-rjave barve.

Tukaj je ลกe nekaj zanimivosti o teh ฤarobnih piลกkotkih:

  1. Tradicionalni okus cimeta:
    • Cimet, znaฤilen za te piลกkote, poleg svoje zaฤimbne note prinaลกa tudi toplino in sladkost. Ta zaฤimba je kljuฤna za pristen okus cimetovih zvezdic.
  2. Mandlji za dodaten okus:
    • Mleti mandlji ne le obogatijo teksturo piลกkotov, temveฤ tudi prispevajo svoj edinstven okus. Dodajo rahlo oreลกฤkasto noto, ki se odliฤno dopolnjuje s cimetom.
  3. Oblika zvezde:
    • Znaฤilna oblika zvezde, ki jo piลกkoti dobijo s pomoฤjo modelฤkov, je priljubljena in simbolizira prazniฤno vzduลกje. Ta oblika jih naredi tudi privlaฤne za oko.
  4. Druลพinska tradicija:
    • Mnoge druลพine imajo tradicijo peke cimetovih zvezdic med prazniฤno sezono. Skupno ustvarjanje in deljenje teh piลกkotov postane poseben trenutek, ki povezuje generacije.
  5. Aromaterapija v kuhinji:
    • Med peko cimetovih zvezdic se sproลกฤa ฤudovita aroma cimeta, ki napolni celotno kuhinjo. Ta aromaterapevtski uฤinek ustvarja prijetno in domaฤe vzduลกje.
  6. Prilagoditve recepta:
    • Recept za cimetove zvezdice je prilagodljiv. Nekateri dodajo ingver ali nageljnove ลพbice za dodatno zaฤimbno noto, medtem ko drugi v testo vkljuฤijo pomaranฤno lupinico ali leลกnike za raznolik okus.
  7. Darilo iz srca:
    • Cimetove zvezdice so odliฤno darilo iz srca. Lepe, okusne in diลกeฤe, jih lahko podarite kot prazniฤno pozornost ali pa jih postavite v dekorativno embalaลพo kot darilo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite