Veganski limonini tartufi, so ฤudovita fuzija kokosa in citrusne sveลพine, ki povzdigne svet rastlinskih sladic. Preprosto in skrbno izdelani tartufi, ki se ne peฤejo, neopazno zdruลพujejo nastrgan kokos, mandljevo moko in bogastvo stopljenega kokosovega olja ter tvorijo slastno testo, ki zapleลกe v ustih.
V srediลกฤu pozornost je limona, saj lupina in sok dveh svetlih, s soncem obsijanih limon, meลกanici vlijeta eksplozijo okusa. Ta harmoniฤna meลกanica, dopolnjena s subtilno sladkostjo javorjevega ali agavivinega sirupa in toplino izvleฤka vanilije, spremeni testo v lepljivo, a obvladljivo teksturo.
Ohlajeno in za oblikovanje pripravljeno testo daje moลพnost za pripravo kroglic tartufov v velikosti griลพljaj. Neลพno valjanje v sladkorju v prahu ne samo, da doda pridih elegance, ampak tudi prepreฤi sprijemanje in ustvari svilnato zunanjost, ki je v nasprotju s kremasto notranjostjo.
Ti veganski limonini tartufi so dokaz preprostosti uลพivanja na rastlinski osnovi. Ponujajo moลพnost sladkanja brez slabe vesti. Z vsakim blaลพenim griลพljajem uลพivajte v osveลพujoฤem izbruhu limone, bogastvu kokosa in ฤudoviti sladkosti, ki ostane โ simfonija okusov, ki dokazuje, da so lahko veganske sladice tako lahke kot tudi popolnoma zadovoljive. Ne glede na to, ali jih delite s prijatelji ali uลพivate kot samostojno poslastico, so ti tartufi dokaz veselja ob izdelavi okusnih sladkarij.
Sestavine za veganske limonine tartufe
- 1 skodelica surovih indijskih oreลกฤkov
- 1 skodelica datljev Medjool, brez koลกฤic
- lupina 2 limon
- sok 2 limon
- javorjev ali agavin po ลพelji
- 1/2 skodelice naribanega kokosa
- 1 ฤajna ลพliฤka vanilijevega ekstrakta
- ลกฤepec soli
- sladkor v prahu ali kokosova moka za pomokanje
Postopek
1Namoฤite indijske oreลกฤke: Indijske oreลกฤke namoฤimo v vroฤi vodi pribliลพno 1 uro oziroma dokler se ne zmehฤajo. Odcedite.
2Zdruลพite sestavine: V kuhinjskem robotu zmeลกajte namoฤene indijske oreลกฤke, izkoลกฤiฤene datlje, limonino lupinico, limonin sok, nastrgan kokos, vanilijev izvleฤek, javorjev ali agavin sirup in ลกฤepec soli. Meลกajte, dokler meลกanica ne tvori lepljivega, enotnega testa.
3Oblikujte tartufe: Zajemajte dele zmesi in jih oblikujte v majhne kroglice v velikosti tartufa.
4Valjanje v kokosovi moki ali sladkorju v prahu: Tartufe povaljajte v kokosovi moki ali slakorju, da so v celoti pokriti.
5Ohladite:Tartufe vsaj za 1-2 uri postavimo v hladilnik, da se strdijo.
6Postrezite:Postrezite ohlajeno in uลพivajte!
Podatki o hranilni vrednosti (pribliลพne vrednosti)
- Kalorije: 80 na tartuf
- Beljakovine: 1g
- Ogljikovi hidrati: 9g
- Prehranske vlaknine: 1,5 g
- Sladkorji: 6g
- Maลกฤoba: 5 g
- Nasiฤene maลกฤobe: 1 g
- Holesterol: 0mg
- Natrij: 10 mg
Opomba: Hranilne vrednosti so pribliลพne in se lahko razlikujejo glede na posamezne sestavine in velikost porcije.
Morda vas zanima …
Tartuf
ฤokoladni tartuf naj bi nastal v kuhinji Augusta Escoffierja, slavnega francoskega kuharja. Po ljudskem izroฤilu je v dvajsetih letih 20. stoletja, njegov uฤenec poskuลกal pripraviti slaลกฤiฤarsko kremo. Vroฤa smetana se je razlila v skledo, polno koลกฤkov ฤokolade. Material se je ฤez nekaj ฤasa strdil in uฤenec je odkril, da ga lahko oblikuje v kroglo.
Najzgodnejลกi dokumentiran, verodostojni recept za ฤokoladne tartufe kaลพe, da se ฤokoladni tartuf naredi tako, da se ยปnavadna vanilijeva krema, manjลกa koliฤina, potopi v preliv iz mleฤne ฤokolade, nato pa se vsak kos pomoka v kokosovi moki, preden se obliv posuลกi. Njegovo naslednje navodilo je bilo, naj pusti, da se kroglice s ฤokoladno vanilijevo kremo, prekrite s kokosom, posuลกijo na kosu voลกฤenega papirja.
Dandanes smo vzeli osnovni ฤokoladni tartuf in ga spremenili. Zdaj so na voljo v vseh razliฤicah, vkljuฤno s ฤokoladnim testom za piลกkote, oreo in celo belimi ฤokoladnimi limoninimi tartufi, ter drugimi sadnimi okusi. Edino, kar je ostalo dosledno in kar ga definira kot tartuf, je oblika, a tudi ta se lahko nekoliko spreminja.


