Veganski limonini tartufi

Znam svetuje

Veganski limonini tartufi, so ฤudovita fuzija kokosa in citrusne sveลพine, ki povzdigne svet rastlinskih sladic. Preprosto in skrbno izdelani tartufi, ki se ne peฤejo, neopazno zdruลพujejo nastrgan kokos, mandljevo moko in bogastvo stopljenega kokosovega olja ter tvorijo slastno testo, ki zapleลกe v ustih.

V srediลกฤu pozornost je limona, saj lupina in sok dveh svetlih, s soncem obsijanih limon, meลกanici vlijeta eksplozijo okusa. Ta harmoniฤna meลกanica, dopolnjena s subtilno sladkostjo javorjevega ali agavivinega sirupa in toplino izvleฤka vanilije, spremeni testo v lepljivo, a obvladljivo teksturo.

Ohlajeno in za oblikovanje pripravljeno testo daje moลพnost za pripravo kroglic tartufov v velikosti griลพljaj. Neลพno valjanje v sladkorju v prahu ne samo, da doda pridih elegance, ampak tudi prepreฤi sprijemanje in ustvari svilnato zunanjost, ki je v nasprotju s kremasto notranjostjo.

Ti veganski limonini tartufi so dokaz preprostosti uลพivanja na rastlinski osnovi. Ponujajo moลพnost sladkanja brez slabe vesti. Z vsakim blaลพenim griลพljajem uลพivajte v osveลพujoฤem izbruhu limone, bogastvu kokosa in ฤudoviti sladkosti, ki ostane โ€“ simfonija okusov, ki dokazuje, da so lahko veganske sladice tako lahke kot tudi popolnoma zadovoljive. Ne glede na to, ali jih delite s prijatelji ali uลพivate kot samostojno poslastico, so ti tartufi dokaz veselja ob izdelavi okusnih sladkarij.

Sestavine za veganske limonine tartufe

  • 1 skodelica surovih indijskih oreลกฤkov
  • 1 skodelica datljev Medjool, brez koลกฤic
  • lupina 2 limon
  • sok 2 limon
  • javorjev ali agavin po ลพelji
  • 1/2 skodelice naribanega kokosa
  • 1 ฤajna ลพliฤka vanilijevega ekstrakta
  • ลกฤepec soli
  • sladkor v prahu ali kokosova moka za pomokanje

Postopek

1Namoฤite indijske oreลกฤke: Indijske oreลกฤke namoฤimo v vroฤi vodi pribliลพno 1 uro oziroma dokler se ne zmehฤajo. Odcedite.

2Zdruลพite sestavine: V kuhinjskem robotu zmeลกajte namoฤene indijske oreลกฤke, izkoลกฤiฤene datlje, limonino lupinico, limonin sok, nastrgan kokos, vanilijev izvleฤek, javorjev ali agavin sirup in ลกฤepec soli. Meลกajte, dokler meลกanica ne tvori lepljivega, enotnega testa.

3Oblikujte tartufe: Zajemajte dele zmesi in jih oblikujte v majhne kroglice v velikosti tartufa.

4Valjanje v kokosovi moki ali sladkorju v prahu: Tartufe povaljajte v kokosovi moki ali slakorju, da so v celoti pokriti.

5Ohladite:Tartufe vsaj za 1-2 uri postavimo v hladilnik, da se strdijo.

6Postrezite:Postrezite ohlajeno in uลพivajte!

Podatki o hranilni vrednosti (pribliลพne vrednosti)

  • Kalorije: 80 na tartuf
  • Beljakovine: 1g
  • Ogljikovi hidrati: 9g
  • Prehranske vlaknine: 1,5 g
  • Sladkorji: 6g
  • Maลกฤoba: 5 g
  • Nasiฤene maลกฤobe: 1 g
  • Holesterol: 0mg
  • Natrij: 10 mg

Opomba: Hranilne vrednosti so pribliลพne in se lahko razlikujejo glede na posamezne sestavine in velikost porcije.

Morda vas zanima …

Tartuf

ฤŒokoladni tartuf naj bi nastal v kuhinji Augusta Escoffierja, slavnega francoskega kuharja. Po ljudskem izroฤilu je v dvajsetih letih 20. stoletja, njegov uฤenec poskuลกal pripraviti slaลกฤiฤarsko kremo. Vroฤa smetana se je razlila v skledo, polno koลกฤkov ฤokolade. Material se je ฤez nekaj ฤasa strdil in uฤenec je odkril, da ga lahko oblikuje v kroglo.

Najzgodnejลกi dokumentiran, verodostojni recept za ฤokoladne tartufe kaลพe, da se ฤokoladni tartuf naredi tako, da se ยปnavadna vanilijeva krema, manjลกa koliฤina, potopi v preliv iz mleฤne ฤokolade, nato pa se vsak kos pomoka v kokosovi moki, preden se obliv posuลกi. Njegovo naslednje navodilo je bilo, naj pusti, da se kroglice s ฤokoladno vanilijevo kremo, prekrite s kokosom, posuลกijo na kosu voลกฤenega papirja.

Dandanes smo vzeli osnovni ฤokoladni tartuf in ga spremenili. Zdaj so na voljo v vseh razliฤicah, vkljuฤno s ฤokoladnim testom za piลกkote, oreo in celo belimi ฤokoladnimi limoninimi tartufi, ter drugimi sadnimi okusi. Edino, kar je ostalo dosledno in kar ga definira kot tartuf, je oblika, a tudi ta se lahko nekoliko spreminja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite