Jogurtovo pecivo z zdrobom

Znam svetuje

Jogurtovo pecivo z zdrobom je okusna in soฤna sladica, ki je res enostavno za pripravo – rabimo nekaj osnovnih sestavin, ki jih imamo po navadi vedno pri roki, mikser za laลพje meลกanje in peฤico.

Z meลกanico osveลพujoฤega jogurta, sladkorja in aromatiฤnih sestavin bo to pecivo nedvomno postal priljubljen dodatek k vaลกi zbirki preizkuลกenih receptov.

Pลกeniฤni zdrob lahko pripomore k boljลกi strukturi in gostoti peciva. To je ลกe posebej pomembno pri receptih, ki zahtevajo bolj kompaktno teksturo, na primer pri kolaฤih in biskvitih. Pลกeniฤni zdrob absorbira tekoฤino, kar pomaga ohraniti vlago v pecivu. To prispeva k soฤnosti in mehkobi konฤnega izdelka.

Sestavine za jogurtovo pecivo z zdrobom

  • 300 ml navadnega jogurta
  • 200 g sladkorja
  • 3 jajca
  • 150 ml rastlinskega olja ali stopljenega masla
  • 100 g pลกeniฤnega zdroba
  • 200 g moke
  • 1 pecilni praลกek
  • 1/2 ฤajne ลพliฤke sode bikarbone
  • ลกฤepec soli
  • vaniljev sladkor
  • 1 neลกkropljena limona – lupinica

Postopek

1Peฤico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Pekaฤ (pribliลพno 20x30cm) obloลพimo s peki papirjem ali ga premaลพemo z maslom in popraลกimo z moko.

2Jajca in sladkor penasto vmeลกamo,  miksamo nekaj minut, da se sladkor raztopi, prilijemo olje ali stopljeno maslo,   jogurt in dobro premeลกamo, da dobimo enotno zmes.

3V skledo dodamo ลกe pลกeniฤni zdrob, moko, pecilni praลกek, sodo bikarbono, sol in vaniljev sladkor in limonino lupinico.  

4Neลพno premeลกamo, da dobimo enotno testo.

5Testo vlijemo v pripravljen pekaฤ.

6Pecivo peฤemo v ogreti peฤici pribliลพno 30-40 minut ali dokler zobotrebec, ki ga zapiลกimo v sredino, ne ostane ฤist.

7Ko je pecivo peฤeno, ga pustimo nekaj minut ohlajati v pekaฤu, nato ga prestavimo na reลกetko, da se popolnoma ohladi.

8Po ลพelji lahko pecivo posujemo s sladkorjem v prahu ali ga prelijemo s ฤokoladno glazuro.

Nasvet

Nekaj idej, kako lahko izboljลกate recept za jogurtovo pecivo z zdrobom:

  • Poskusite dodati sesekljano sadje, kot so jagode, maline ali borovnice, za dodaten okus in soฤnost.
  • V testo vmeลกajte npr. mlete mandlje, orehe ali lanena semena, da dodate hrustljavost in dodaten okus.
  • Dodajte ลกฤepec cimeta ali muลกkatnega oreลกฤka za bolj kompleksen okus.
  • ฤŒe ลพelite dodati kanฤek elegance, lahko v testo vmeลกate malo ruma ali rumove esence.
  • Za ljubitelje ฤokolade lahko v testo  dodate koลกฤke temne ฤokolade.
  • Poskusite razliฤne vrste jogurta, na primer grลกki jogurt za bolj bogat okus ali sadni jogurt za dodaten sadni okus.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite