Pečena rdeča pesa z rukolo in feta sirom

Morda vas zanima

- Oglas -

Pečena rdeča pesa je izjemna sestavina za pripravo solat. Pečenje pesi poudari okus in izpostavi njeno slajšo plat.

Sestavine

  • 6 srednje velikih pes
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1’2 žličke soli
  • 100 g feta sira
  • 100 g sveže rukole
  • 2 žlici balzamičnega kisa

Postopek

1Pečico predgrejemo na 210°C.

2Peso temeljito operemo. Del pecljev in korenino pustimo na gomolju, da med peko zadrži čim več soka. Pokapljamo jih z oljčnim oljem in začinimo s soljo.

3Peso ohlapno zavijemo v alu folijo, lahko vsako posebej ali kar vse skupaj in postavimo v ogreto pečico.

4Pečemo približno eno uro, odvisno od debeline gomoljev. Pesa je pečena, ko vilice zlahka zdrknejo v njen najdebelejši del.

5Pečeno peso pustimo, da se ohladi, jo olupimo in narežemo na nekaj milimetrov debele kolute. Pri lupljenju in rezanju svetujemo uporabo rokavic, saj se boste v nasprotnem primeru težko znebili rdeče barve na prstih.

6Na krožnike razporedimo sveže oprano rukolo, na vrh damo rdečo peso, na kocke narezan feta ali kak drug slan sir in vse skupaj pokapljamo z balzamičnim kisom. Postrežemo takoj, lahko kot prilogo k mesu ali samostojno jed.

Prejšnji članekŠpargljeva pita s pršutom
Naslednji članekPozdravimo vnetje grla
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -