Strjenka z akacijevimi cvetovi

Morda vas zanima

- Oglas -

Akacijevi cvetovi se vse pogosteje uporabljajo tudi v kulinariki, tako pri pripravi sladic, kot tudi rižot.

Sestavine

  • 40 g akacijevih cvetov
  • 800 ml sladke smetane
  • 2 žlički vaniljevega ekstrakta
  • 4 žlice akacijevega medu ali 40 g sladkorja
  • 3 lističi želatine

Postopek

1Akacijeve cvetove nabiramo na krajih, kjer ni prometnih cest ali drugih onesnaževalcev okolja. Nabiramo jih v lepem sončnem vremenu v opoldanskem času. Nabiramo mlade, ravno odprte cvetove, ti bodo dali največ  okusa.

2Sladko smetano segrejemo do vreta, odstavimo z ognja,  vanjo namočimo akacijeve cvetove in pustimo namakati 30 minut.

3Lističe želatine namočimo v hladno vodo za 10 minut. Smetano precedimo, dodamo vaniljo in sladkor (če ga uporabimo) in ponovno segrevamo do vretja. Lističe želatine z roko ožamemo in jih vmešamo v vročo smetano, da se stopijo. Med vmešamo v malo ohlajeno smetano.

4Nalijemo v skodelice in postavimo za vsaj štiri ure v hladilnik.

5Okrasimo s svežimi akacijevimi cvetovi in postrežemo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -