Snickers cheesecake – torta z arašidi, karamelo in čokolado

Morda vas zanima

- Oglas -

Kremni arašidov nadev, karamelna omaka z arašidi in čokolado. Torta, ki spominja na čokoladico Snickers.

Sestavine

Piškotno dno

  • 300 g čokoladnih maslenih piškotov
  • 150 g masla

Arašidova krema

  • 200 g sira mascarpone
  • 400 g kremnega sira – ABC
  • 250 g domačega arašidovega masla
  • 1 kisla smetana
  • 180 g rjavega sladkorja
  • 2 vaniljeva sladkorja
  • 2 jajci

Karamela

  • 100 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor ali 1 žlička vaniljevega ekstrakta
  • 200 ml sladke smetane
  • 80 g masla
  • ščepec soli
  • 100 g neslanih arašidov

Čokolada

  • 150 g mlečne čokolade
  • 80 ml sladke smetane
  • ščepec soli

Postopek

1Pečico segrejemo na 180°C. Piškote dobro zdrobimo in jih zmešamo s stopljenim maslom. Pretresemo ji v okrogel pekač s snemljivim robom in z dlanmi potlačimo ob dno in rob pekača.

2Olupimo ali kupimo že olupljene arašide, potrebujemo jih 250 g. Stresemo jih v sekljalnik, dodamo ščepec soli in žličko arašidovega ali navadnega olja. Miksamo toliko časa, da se naredi gladko arašidovo maslo (kar traja približno 5 minut). Vmes se večkrat ustavimo in z lopatko postrgamo, kar se je nabralo ob robu in malo premešamo.

3V posodo dodamo sirni namaz, mascarpone, kislo smetano, arašidovo maslo in oba sladkorja. Dobro premešamo, v pomoč nam bo električna metlica. Ko je masa enakomerno premešana, dodamo jajci in vse ponovno dobro premešamo.

4Kremo prelijemo na piškotno dno in jo enakomerno razporedimo. Pekač potisnemo v pečico in pečemo 45 minut, zatem pečico ugasnemo, vrata pripremo in torto pustimo še 30 minut v pečici. Cheesecake nato ohladimo na pultu.

5Naredimo karamelno plast. Sladkor stopimo (ne mešamo s kuhalnico), prilijemo sladko smetano, pokuhamo, da se zgosti in na koncu vmešamo maslo in ščepec soli. V karamelo vmešamo neslane arašide in jo razporedimo po torti. Tukaj si lahko pogledate bolj podroben postopek za karamelo.

Smetano, čokolado in ščepec soli damo v lonček in na zmernem ognju segrevamo ter mešamo, da se čokolada stopi. Pazimo, da nam ne zavre. Polijemo po torti, ohladimo in postrežemo.

Nasvet

6Cheesecake je pravzaprav še boljši naslednji dan. Čez noč ga shranimo v hladilniku in ga iz njega vzamemo kako uro preden ga bomo postregli.

Prejšnji članekSlivovi cmoki
Naslednji članekGobji polpeti
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -